Greita paieška
Receptai
Draugai

Skanusis Velykų pyragas

Skanusis Velykų pyragas
Rekomenduojame:
Įvertino 7 lankytojai

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Tešlai:
  • Greipfrutai, džiovinti , 100 gramų
  • Egzotiškų vaisių likeris , 50 gramų
  • Kiaušiniai , 4 vienetai
  • Kefyras , 500 gramų
  • Miltai , 500 gramų
  • Cukrus , 250 gramų
  • Vanilinis cukrus , 1 arbatinis šaukštelis
  • Sviestas , 150 gramų
  • Kepimo milteliai , 2,5 arbatinio šaukštelio
Glajui:
  • Sviestas , 25 gramai
  • Rudasis cukrus , 3 valgomieji šaukštai
  • Cukrus , 1 valgomasis šaukštas
  • Lazdyno riešutai , 2 saujos
Gaminimo instrukcija:
  1. Džiovintus greifruktus supjaustome smulkiais gabaliukais ir užpilame likeriu arba sirupu. Paliekame pastovėti pusvalandžiui.

  2. Kiaušinius išplakame su cukrumi ir tirpintu sviestu arba margarinu.

  3. Tada supilame kefyrą ir plakame iki vientisos masės.

  4. Suberiam persijotus miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi. Viską išmaišom. Turi būti tiršta tešla.

  5. Į ją suberiam greifruktų gabaliukus su visu likeriu ir išmaišome.

  6. Pyrago tešlą pilame į kepimo formą išklotą kepimo popierium ir šaunam į 180 laipsnių orkaitę 50 minučių.

  7. Kepintus be odelių lazdyno riešutus sutraiškome ir sumaišome su tirpintu sviestu bei baltu ir ruduoju cukrumi.

  8. Visa šita mase patepame pyrago viršų ir dar dedame į orkaitę 5 min. Po to pyragą išimame, atvėsiname, supjaustome ir ragaujame. Skanaus

Receptą atsiuntė Sandra
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Kepant riebalai mažiau spragsės, jei įbersite truputį druskos.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Virtų bulvių cepelinai su mėsa Troškintos kiaulienos kepenėlės Miltiniai blynai Naminė pica Taco Čenakai
Reklama
Prisijunk prie mūsų!