"Skruzdelyno" sausainukai
- Miltai , 300 gramų
- Kiaušinai , 1 vienetas
- Kiaušiniai (tryniai) , 1 vienetas
- Actas , 1 arbatinis šaukštelis
- Grietinė (riebi) , 1 stiklinė
- Medus , 3 stiklinės
- Vanduo , 3 valgomieji šaukštai
Miltus persijokite, sudėkite visus produktus ir suminkykite tešlą. Tešla turi būti kietoka. Jei reikia įberkite daugiau miltų.
Iš tešlos suformuokite kamuoliuką, suvyniokite į maistinę plėvelę, dėkite į šaldytuvą 12 val.
Atvėsusią tešlą išdaužykite gerai kočėlu, muškite tešlą apie 3-5 minutes :)
Tešlą iškočiokite labai labai plonai apiberkite truputi miltais ir susukite kaip vyniotinį
Supjaustykite įstrižai. Kepti įkaitintame aliejuje.
Paruošti sirupą - Į puodelį sudėkite medų, cukrų bei vandenį ir išvirkite sirupą. Virti reikia apie 5 minutes, kol įlašinus į šaltą vandenį susidarys lipnus lašelis arba patikrtint galite įmerkę juostelės kraštelį, jei palietus kraštelį sirupas tempiasi – vadinasi išviręs.
Kiekvieną sausainį pamerkti į sirupą
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųBurokėlių lapkočiai daug vertingesni už pačius burokėlius, nes juose daugiau vitaminų ir kitų vertingų medžiagų.
Rodyti kitą patarimą