Greita paieška
Receptai
Draugai

Sojos faršu įdarytas baklažanas

Sojos faršu įdarytas baklažanas
Sojos faršu įdarytas baklažanas
Rekomenduojame:
Įvertino 2 lankytojai 4

Kategorijos: Soja, Vegetariški
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Ingredientai:
  • Sojos faršas , 150 gramų
  • Baklažanai , 3 vienetai
  • Svogūnai , 1 vienetas
  • Paprika, saldžioji , 1 vienetas
  • Prieskoniai
Gaminimo instrukcija:
  1. Sojos faršą išvirti pagal nurodymus ant pakelio. Verdant nepagailėkit mėgstamų prieskonių ir dėl skonio įmeskite svogūno galvutę.

  2. Kol verda faršas paruoškite baklažanus : perpjaukite juos išilgai į dvi dalis, gausiai pabarstykite druska ir palikite 15-20 min (kol išvirs faršas).

  3. Faršui išvirus, nusunkite vandenį, faršą dar kartą galite pagardinti prieskoniais, sojos padažu ar kitu mėgiamu pagardu. Jei mėgstate, galite palikti ir virtą svogūną, prieš tai jį supjaustę ir sumaišę su faršu. Saldžiąją papriką supjaustykite nedideliais kubeliais ir sumaišykite su faršu.

  4. Per tą laiką baklažanai bus išskyrę sultis, tad nuplaukite juos po tekančiu vandeniu, nusausinkite ir išskobkite minkštimą. Išskobtąją dalį supjaustykite nedideliais kubeliais ir vėl gi įmaišykite į faršą.

  5. Tuomet į kiekvieną baklažano puselę dėkite paruoštą faršo ir daržovių mišinį, Sudėkite į kepimo skardą ar ant grotelių ir kepkite apie 20 minučių 180-200 laipsnių karšumo orkaitėje.

  6. Jei mėgstate sočiau, galite prieš dėdami faršą baklažano vidų patepti majonezu, o ant sudėto faršo užtarkuoti fermentinio sūrio.

  7. Skanaus!

Receptą atsiuntė Agnė
Komentarai4
Deima

Tikra tiesa, baklažanų skonis specifinis, kas juos mėgsta, tai ne tik mėgsta, bet dievina, o kiti, deja, negali to skonio net pakęsti :) tokiems kulinarams siūlau vietoj baklažano panaudoti cukiniją :)

Agne

Na taip, baklažanus ne visi mėgsta :) Aš kadangi visokias daržoves tiesiog dievinu, tai ir baklažanas patinka :)

Viktorija

Pasigaminau. Būtų gal ir skanu, bet bevalgydama išsiaiškinau, kad nemėgstu baklažanų :D

vegetare

Labai paprastas pagaminimo būdas, o atrodo iš tiesų skaniai. Reikės pamėginti :)

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Virti burokėliai bus skanesni ir turės daugiau vertingų medžiagų, jei juos virsite nesūdytame vandenyje.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Virtos “gėlytės” Grybų padažas Virti briuselio kopūstai su sviestu Čenakai Purūs blyneliai Žemaičių blynai su faršu
Reklama
Prisijunk prie mūsų!