Greita paieška
Receptai
Draugai

Šokoladinė tarta

Šokoladinė tarta
Rekomenduojame:
Įvertino 10 lankytojų 7

Kategorijos: Pyragai, Kepiniai
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Ingredientai:
  • Šokoladiniai sausainiai , 9 vienetai
  • Sviestas, nesūdytas , 5 valgomieji šaukštai
  • Cukrus , 50 gramų
  • Grietinėlė, 35 % riebumo , 1 stiklinė
  • Šokoladas iki 65% , 250 gramų
  • Kiaušiniai , 2 vienetai
  • Vanilės ekstraktas , 1 arbatinis šaukštelis
  • Druska , 1 žiupsnelis
  • Grietinėlė, 35 % riebumo , 2 valgomieji šaukštai
  • Šokolado drožlės , 50 gramų
  • Šviesusis kukurūzų sirupas , 1 arbatinis šaukštelis
  • Šiltas vanduo , 1 valgomasis šaukštas
Gaminimo instrukcija:
  1. Paruoškime padą: įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Susmulkinkite sausainius kuo smulkiau, kad gautųsi beveik kaip miltai (tinka "Selga" sausainiai). Sumaišykite juos su 5 šaukštais nesūdyto ištirpinto sviesto ir cukrumi. Paruoštą mišinį dėkite tolygiai į torto kepimui skirtą skardą. Viską gerai suslėkite.
    Kepkite kol sukietės apie 10 minučių. Tuomet palikite 15 - 20 minučių atvėsti.

  2. Paruoškime įdarą: užvirinkite grietinėlę ir užpilkite ją ant 250 g šokolado. Palikite 5 minutėms ir švelniai sumaišykite.
    Kitame dubenyje išplakite kiaušinius, vanilę ir druską. Tuomet plakinį supilkite į grietinėlės ir šokolado masę.

  3. Supilkime įdarą ant atvėsusio pagrindo ir kepkime kol sukietės 3 cm įdaro paviršiaus (matuojant nuo krašto), centras turi būti virpantis - nesukietėjęs. Kepimas turėtų užtrukti apie 20 - 25 minutes (vėsdama masė sukietės tiek, kiek reikia). Išėmę kepinį iš orkaitės, palikime jį valandai atvėsti.

  4. Pagaminkime glaistą: Užvirinkime grietinėlę. Nuimkite nuo ugnies. Įmaišykite šokoladą, tuomet kukurūzų sirupą (jį galima pakeisti skystu natūraliu arba dirbtiniu medumi) ir galiausiai šiltą vandenį.

  5. Supilkite glaistą ant pyrago, judindami pyragą išsklaidykite glaistą ir palikite 1 valandai, kad sustengtų.

  6. Pastaba: tartą galima gaminti be glazūros. Skaniausia tą pačią dieną, bet galima pasigaminti diena anksčiau, tik patartina laikyti vėsioje vietoje.

Receptą atsiuntė Agnė
Komentarai7
As

man tai visada su tais saukstais ar stiklinem neaisku...:) na stiklinem dar stiklinem... bet pvz sviesto 5 valgomi saukstai tai nzn....galetu buti gramais aiskiau butu. O cukrus atvirksciai galetu buti sauksteliais arbatiniais, nes jau tuos gramus nustaty

Šokolado mylėtoja

Per sunki tekstūtra. Valgai kaip vieną ištisą saldainį. Esu šokolado maniakė, bet šitas jau per sunkus buvo. :) Kitas dalykas, tai iš užpilo jokios prasmės nėra, bo tiek vaizdu, tiek skoniu visiškai nesiskiria nuo pyrago. Ji galima būtų gaminti iš balto š

dominyka

cia raso kad reikia 1 stiklines grietineles, bet naudojame ja du kartus viena karta idarui, kita glaistui, kokiais kiekiais ja reik padalinti, ar puse ten, puse ten.. ar kaip..? ir gal galima grietinele pakeisti pienu..? ;]

ameli

Ernute, gali arba iškloti kepimo popieriumi arba nekloti niekuo, bet patepti skardelę trupučiu sviesto. Šiaip pagrinde yra riebalo, tai neturėtų prie skardos lipti. Tikrai skanus pyragas. Vietoje kukurūzų sirupo dėjau medaus, o vietoje vanilės - migdolų e

ernute

O KUO SKARDA ISKLOTI?

mama Laima

Gaminau vakar, vaikai sake, kad skanesnio mamos pyrago dar nera ragave :)

Agne

Jerguteliau, koks grozis!!

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Virti burokėliai bus skanesni ir turės daugiau vertingų medžiagų, jei juos virsite nesūdytame vandenyje.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Marinuotos šparaginės pupelės Virtos “gėlytės” Daržovių troškinys su vištiena Vanilinis varškės apkepas Vištienos sriuba su kariu Vištienos širdelių guliašas
Reklama
Prisijunk prie mūsų!