Greita paieška
Receptai
Draugai

Šokoladiniai romo triufeliai

Šokoladiniai romo triufeliai
Rekomenduojame:
Įvertino 4 lankytojai 1

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Tešlai:
  • Sviestas , 70 gramų
  • Grietinėlė, 35 % riebumo , 3 valgomieji šaukštai
  • Kiaušinio tryniai , 1 vienetas
  • Romas , 3 arbatiniai šaukšteliai
  • Šokoladas , 450 gramų
Apvoliojimui:
  • Šokoladas , 170 gramų
  • Pistacijos , 1 sauja
Gaminimo instrukcija:
  1. Sumaišykite šokoladą, ištirpintą sviestą ir 3 šaukštus grietinėlės. Virkite ant mažos ugnies, nuolatos maišydami, kol šokoladas ištirps (apie 10 minučių). Nuimkite nuo ugnies.

  2. Po truputį supilkite pusę karšto mišinio į suplaktą kiaušinio trynį. Supilkite gautą mišinį atgal. Virkite ant vidutinės ugnies, nuolatos maišydami, apie 2 minutes arba kol sutirštės. Nuimkite nuo ugnies.

  3. Supilkite maišydami romą arba brendį. Perpilkite šokolado mišinį į nedidelį dubenį. Padėkite į šaldytuvą 1 valandai arba kol mišinys bus kambario temperatūros, retkarčiais pamaišykite.

  4. Plakite atvėsintą šokolado mišinį elektriniu mikseriu vidutiniu greičiu apie 2 minutes arba kol pasidarys purus. Padėkite į šaldytuvą 15 minučių arba kol mišinys pasidarys standus. Apvaliu šaukšteliu sudėkite mišinio gabaliukus ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Padėkite į šaldytuvą dar 30 minučių. Rankomis suformuokite apvalius rutuliukus - dirbkite greitai, kad triufeliai nepasidarytų per minkšti.

  5. Dvigubame puode (jei tokio neturite - pasinaudokite paprastu puode ir dubenėliu) užvirkite vandenį. Nuimkite nuo ugnies. Virš verdančio vandens esančiame antrame puodo aukštyje arba dubenėlyje sudėkite šokoladą, įsitikinkite, kad dubenėlio dugnas nesiekia vandens. Šokoladą ištirpinkite pastoviai maišydami.

  6. Po vieną sumeskite triufelius į tirpintą šokoladą; didele šakute apverskite triufelius, kad jie pasidengtų šokoladu. Šakute išimkite triufelius, pertraukdami šakute puodo kraštą. Perdėkite triufelius ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.

  7. Leiskite pamirkytiems triufeliams nudžiūti ir viršutiniam šokolado sluoksniui sukietėti.

  8. Jei šokoladas pradeda kietėti, pakaitinkite vandenį. Maišykite, kol tirpintas šokoladas vėl bus reikiamo tirštumo. Tada antrą kartą pamirkykite šokolade ir apvoliokite susmulkintose pistacijų riešutuose.

Receptą atsiuntė Miglė
Komentarai1
lina

o kiek cia ju iseina?

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Burokėlių lapkočiai daug vertingesni už pačius burokėlius, nes juose daugiau vitaminų ir kitų vertingų medžiagų.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Zuvu ikrai prie......... Purūs blyneliai Varškės pyragas su pudingu Burokėlių salotos Tarkuotų bulvių virtinukai Virti briuselio kopūstai su sviestu
Reklama
Prisijunk prie mūsų!