Greita paieška
Receptai
Draugai

Šokoladinis kavos tortas "Karalius"

Šokoladinis kavos tortas "Karalius"
Rekomenduojame:
Įvertino 2 lankytojai

Kategorijos: Tortai, Kepiniai
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Ingredientai:
  • Sviestas, kambario temperatūros , 250 gramų
  • Cukrus , 440 gramų
  • Kiaušiniai , 4 vienetai
  • Kakava , 80 gramų
  • Miltai , 400 gramų
  • Kepimo milteliai , 2,5 arbatinio šaukštelio
  • Druska , 0,5 arbatinio šaukštelio
  • Tirpi kava , 4 valgomieji šaukštai
  • Pienas , 350 mililitrų
  • Vanilinis cukrus , 1 arbatinis šaukštelis
  • Kremui: Mascapone sūris , 500 gramų
  • Rududu , 400 gramų
  • Kavos likeris , 2 valgomieji šaukštai
  • Sirupui: stiprios tirpios kavos (paruoštos) , 300 mililitrų
  • Cukrus , 150 gramų
  • Kavos likeris , 80 mililitrų
Gaminimo instrukcija:
  1. Biskvito kepimas:
    Kepami du biskvitai, jiems atvėsus, perpjauname pusiau.
    Sumaišom dubenyje miltus, kakavą, kepimo miltelius ir druską. Viską kruopščiai išmaišius, kelis kartus persijojame, kad į mišinį patektų kuo daugiau oro. Kitame dubenyje išplakam sviestą su cukrum. Galima mikseriu, svarbu, kad sviestas būtų kambario temperatūros. Po vieną, plakant įmušame kiaušinius. Jie taipogi turi būti kambario temperatūros. Plakame ne mažiau 5 minučių.
    Atskirai indelyje ištirpintą tirpią kavą su karštu vandeniu, supilame į peiną, įdedame vanilę ir viską gerai išmaišome. Tuomet, neskubant, po truputį į kiaušinio ir sviesto plakinį pilame pusę miltų ir kruopščiai šaukštu išmaišome. Supilame pieno ir kavos mišinuką ir taip pat, atsargiai viską gerai išmaišome. Pilame dalimis likusius miltus ir neskubėdami, atsargiai išmaišome. Patogiausia kepti apvalioje, atsegamoje formoje. Prieš susegant formą išklokim dugną sviestiniu popierium ir užsekim, kraštelius apkirpsim. Šonus ištepam sviestu. Pilame pusę paruoštos biskvito tešlos ir kepame 160 - 170 C įkaitintoje orkaitėje apie 40 - 50 minučių. Prieš perpjaunant biskvitus, juos gerai atvėsinam.

  2. Sirupas:
    Paruošiam stiprią kavą. Galima kaip iš maltos, taip ir iš tirpios kavos. Aš užplykiau stiprią, natūralią kavą ir ją perkošiau. Kavą supilam į nediduką puodą, suberiame cukrų užvirinam ir kaitiname ant mažos ugnies apie 15 - 20 minučių, kol skysčio sumažės pusiau. Tuomet supilame brendį ar romą ir nukeliame nuo ugnies. Paliekame atvėsti.

  3. Kremas:
    Mascarpone sūrį, "Rududu" ir brendį dedame į didesnį dubenį ir šaukšo arba mikserio pagalba gerai išplakame iki vientisos masės.
    Torto sluoksniavimas:
    Atvėsusius biskvitus perpjauname į du vienodus lakštus (iš viso 4 lakštai). dedame pirma lakštą ir suvilgome paruoštu kavos ir brendžio sirupu. Tai padariau konditerinio teptuko pagalba. Tuomet tolygiai paskirstome 3 - 4 šaukštus kremo. Vienas po kito, tokiu pat būdu, surenkame visus lakštus.

Receptą atsiuntė Svetlana
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Verdant kiaušiniai nesutrūks, jei į verdantį vandenį įdėsite metalinį šaukštą.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Taco Grybų padažas Troškintos kiaulienos kepenėlės Purūs keksiukai Naminė pica Pekino kopūstų salotos
Reklama
Prisijunk prie mūsų!