Šokoladinis pyragas su varškės rutuliukais
- Šokoladas, juodasis , 50 gramų
- Kiaušiniai , 4 vienetai
- Cukrus , 60 gramų
- Miltai , 2 valgomieji šaukštai
- Krakmolas , 2 valgomieji šaukštai
- Kakava , 3 valgomieji šaukštai
- Kepimo milteliai , 0,5 arbatinio šaukštelio
- Druska
- varškės rutuliukams:
- Varškė , 250 gramų
- Kiaušinių tryniai , 2 vienetai
- Cukrus , 50 gramų
- Kokoso drožlės , 50 gramų
- Krakmolas , 3 valgomieji šaukštai
irmiausia paruošiami varškės rutuliukai. Varškė sumaišoma su cukrumi, sudedami kiaušinių tryniai ir ištrinama iki vientisos masės. Suberiamos kokoso drožlės, krakmolas ir gerai išmaišoma. Drėgnomis rankomis suformuojami varškės rutuliukai.
ada pradedama ruošti šokoladinė tešla. Kiaušinių tryniai atskiriami nuo baltymų. Tryniai išplakami su 30 g cukraus iki baltos masės. Supilamas ištirpintas ir pravėsintas šokoladas. Miltai sumaišyti su kepimo milteliais, krakmolu ir kakava suberiami į trynių masę ir išmaišomi. Baltymai su žiupsneliu druskos ir likusiu cukrumi (30 g) išplakami iki standžių putų. Pamažu supilami į šokoladinę tešlą ir atsargiai išmaišomi.
Kepimo forma išklojama kepimo popieriumi. Išdėliojami varškės rutuliukai (paliekant tarp jų tarpus), ant viršaus užpilama šokoladinė tešla. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 175°C temperatūroje 30 - 40 min.
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųSuvytusius ridikėlius atgaivinsite, pamerkę jų lapus į vandenį.
Rodyti kitą patarimą