SUPERINIAI ŠAŠLYKAI
1kg.sprandinės,1svogūnas,1 citrina,puse stiklinės pomid.padažo,2šaukštai aliejaus,2stikl.vandens,druskos,prieskonių "santa marijos"šašlykams,medaus.
Susipjaustome mėsą nedideliais gabaliukais,ir viską sumaišome:sujaustyta citrina ,medų,svogūna,aliejų,prieskonius,druskytę.viską užpilame vandenuku ,permaišome ir paliekame parai.tik ne šaldytuve...KADANGI ARTINASI ŠAŠLYKŲ SEZONAS...SKANAUS
- Komentuoti

Druska kietina mėsą.
Santa maria - kam jie, juk yra nuostabių žolelių - naudokite čiobrelį ir nualpsite iš skonio.
Ananasas minkština mėsą, kaip ir alyvuogių aliejus.
Kam reikalingas vanduo? Gal geriau alus arba obuolių sultys?
Šašlykui marinuoti paka

as pamidoru nevalgau, tai pabandziau su granatu sultim pamarinuot, tai saslykai kurie buvo su pamidorais marinuoti liko dar kitai dienai, o su granatu sultciu marinatu dingo kaip kamparas.

Aš tai į "Santą maria" įdedu dar 2 šaukštus mononatrio glutamato, kitaip E 621. Nepakartojamai skanu, net kepti nereikia:)

santa maria + majonezas+ para šaldytuve - idealu, arba alvo keptos mėsos prieskoniai+ majonezas + para šaldytuve, tinka visai mėsai ir sparneliams, visi apsilaižydami recepo prašo :)

Nebaisiai patiko. Itariu viska Santa Maria sugadino. Megstu pacios susimalta pipira, ar rozmarina, o ne gatavus misinius... Beja, druska deti reikia valanda pries kepima, ne pries para ;)
O citrinos ir medaus duetas - labai gerai :)

pastebėjimas jei turite laiko laikyti para laiko šaldytuve, nereikėtų dėti svogūnų česnakų ir citrinos. Aiškinu kodėl: sumaišius su mėsa svogunus ir/ar česnakus prasideda puvimo procesas - mėsa nesimarinuoja - pūva. Nu rūgšties (citrinos) mėsa tampa kieta

nu uzmarinavau ir as pabandysim koks tas skonis;)

o.k.:)malonu kad patariat :)

Vietoj pomidorų padažo pabandykite pomidorų sultis...gausite švelnesnio skonio

noriu ŠAŠ LY KŲ....

kažkodėl prie visų marinavimo variantų visalaik dedu svaogūnus,česnaką taip pat, tik būtent tame,tik svogūnas.AČIŪ pabandysiu ir palyginsiu...;)

marinuojant mėsą geriau vietoje svogūnų dėti kelias supjaustytas skilteles česnako, nes svogūnas duoda kartumą. Svogūnus, kaip garnyrą prie šašlykų geriausiai ruošti atskirai..., o visą kitą liuks...

to medaus tiek tereikia-pora šaukštų,ir tikrai nedegs:)

kazi ar tas saslykelis nedega,kai su medum

kažkaip keistai sumaišė Dievulis velykas su kalėdom...bet mes jau suspėjom atidarymą padaryt;)

Oi kaip norisi pikniko su šašlikėliais... pavasario

taip ir norisi išbandyti tuos superinius šašlykus, va tik, kad orelis bent kiek atšiltų:)

jau isbandziau, tikrai nuostabus skonis
Panašūs receptai
Daugiau receptųKaitinamas pienas neišbėgs, jei prieš kaitinant puodo šonus patepsite sviestu arba margarinu.
Rodyti kitą patarimą