Suši su lašiša
- Suši ryžiai , 200 gramų
- Jūros dumblių lapai Nori , 2 vienetai
- Vanduo , 300 mililitrų
- Ryžių actas , 50 mililitrų
- Sojos padažas , 150 mililitrų
- Rūkyta lašiša , 100 gramų
- Vasabi , 1 valgomasis šaukštas
- Agurkas , 2 vienetai
- Druska , 1 arbatinis šaukštelis
- Cukrus , 1 valgomasis šaukštas
- Marinuotas imbieras , 3 gabalai
Ruošiame ryžius: nuplauname juos po tekančiu vandeniu, sudedame į puodą ir užpilame nurodytu vandens kiekiu. Leiskite vandeniui užvirti, sumažinkite ugnį ir virkite dar 20 minučių. Kai ryžiai išvirs, palikite juos uždengtus 5 minutėms.
Sumaišykite ryžių actą, cukrų ir druską. Galite šiek tiek pakaitinti, kad greičiau susimaišytų ir ištirptų dalelės.
Užpilkite paruoštą mišinį ant ryžių. Viską gerai išmaišykite ir leiskite jiems atvėsti.
Suši vyniojimas: Ant bambukinio padėkliuko padėkite Nori lapą. Ant jo dėkite ryžius. Nepadauginkite ryžių. Pro juos turi matytis dumblis. Palikite 2-3 cm dumblio kraštą be ryžių (užklijavimui).
Per visą ryžių ilgį dėkite Vasabi krienų (labai nedaug, tik nepadauginkite), tuomet pusę lašišos ir agurko normos (kita pusė liks antram Nori lapui).
Vyniokite panaudodami bambuko kilimėlį, ant kurio yra ruošiamas Suši. Padarykite lyg Suši dešrelę. Dalį palikto dumblių lapo krašto patepkite vandeniu, kad ji priliptų (užklijuokite). Tuomet patepkite visą Suši ir supjaustykite jį į 8 arba 6 dalis.
Patiekite Suši su sojos padažu, Vasabi krienais ir marinuotu imbieru. Valgydami Vasabi dėkite į sojos padažą, imkite suši su lazdelėmis, pamirkykite sojos padaže, o tarp sušio gabalėlių paragaukite marinuoto imbiero.
- Komentuoti

KATIK GAMINAU GALIMA LIEZUVI PRARYTI
Panašūs receptai
Daugiau receptųSutarkuotos bulvės nepajuoduos, jei įpilsite šiek tiek pieno, įdėsite varškės arba citrinos rūgštelės.
Rodyti kitą patarimą