Greita paieška
Receptai
Draugai

Švelni pievagrybių ir svogunų sriubytė

Švelni pievagrybių ir svogunų sriubytė
Rekomenduojame:
Įvertino 3 lankytojai 1

Kategorijos: Karštos sriubos, Sriubos
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Ingredientai:
  • Pievagrybiai , 400 gramų
  • Grietinėlė, 35 % riebumo , 100 gramų
  • Svogūnai , 2 galvos
  • Česnakai , 4 skiltelės
  • Sultinio kubeliai , 2 vienetai
  • Krapai , 1 pundelis
  • Bulvės , 2 vienetai
  • Sviestas , 20 gramų
Gaminimo instrukcija:
  1. Paruoštus pievagrybius supjaustau skersai, gražiais plokščiais gabalėliais. Svarbu ne per plonais, nes kepant jie susitraukia.

  2. Nuskutu bulves ir supjaustau kubeliais. Užverdu maždaug pusę puodo vandens ir įdedu kubelius, bulves. Kol bulvės verda paruošiu kitus ingridientus.

  3. Įkaitintoje keptuvėje ištirpinu sviestą ir sudedu svogūnus, po poros minučių suberiu ir pievagrybius. Kepu be dangčio, kad nesitroškintų, o tik apkeptų. Pabaigoje sudedu smulkiai supjaustytą česnaką, druską ir pipirus pagal skonį.

  4. Dar po poros minučių, kai jau bulvės puode būna išvirusios sukrečiu visą keptuvės turinį į puodą. Pamaišius suberiu sukapotus krapus ir galiausiai grietinėlę. Dar paverdu apie 10 min ant šiek tiek sumažintos ugnies.

  5. Atsargiai, po truputį įberiu žiupsnelį miltų. Aišku nuolat maišau ir ragauju. Sriubų nemėgstu, bet ši kol kas man labai patinka :)

Receptą atsiuntė Vaida
Komentarai1
solnushka

Jei rasote rceptus tai ir tikslei surasykite ko reikia. labai kvailai skamba "mazdaug puse puodo vandens" as juk nezinau koki pas tave puodai

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Šviežios prieskoninės daržovės ilgai išlaikys aromatą, jei jas užpilsite alyvuogių aliejumi ir sandariai uždarysite.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Grybų padažas Šventiška žąsies krūtinelė Virtos “gėlytės” Folijoje keptos bulvės Silkė su cinamonu Zrazai su trimis įdarais
Reklama
Prisijunk prie mūsų!