Greita paieška
Receptai
Draugai

Šventinė kiaušinienė

Šventinė kiaušinienė
Rekomenduojame:
Įvertino 2 lankytojai

Kategorijos: Kiti apkepai, Apkepai
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Ingredientai:
  • Kiaušinai , 4 vienetai
  • Sūris (fermentinis arba kietasis) , 50 gramų
  • Pelėsinis sūris , 50 gramų
  • Pienas , 50 mililitrų
  • Svogūnai , 0,5 vieneto
  • Prieskoniai , 1 arbatinis šaukštelis
  • Špinatai , 3 saujos
  • Aliejus , 2 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
  1. Kiaušinius su pienu išplakite, į juos sutarkuokite fermentinį ir sutrupinkite pelėsinį sūrį, špinatus, prieskonius. Išmaitykite.

  2. Įkaitintame aliejuje apkepinkite svogūnus, juos suverskite į kiaušinių masę, išmaišykite.

  3. Yra trys kepimo variantai:

    1. Kiaušinių masę kepti ant nedidelės ugnies, uždengtu dangčiu, ant viryklės.
    2. Kiaušinių masę dėti į karščiui atsparų, riebalais išteptą indą ir kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol paviršius ims ruduoti.
    3. Pats skaniausiai - jeigu turite keptuvę, tinkamą naudoti ir ant viryklės, ir orkaitėje (ketaus), kiaušinių masę suverskite į ją ir ant nedidelės ugnies kiaušinienę palaikykite ant viryklės, kol masė pradės tirštėti. Tuomet dėti kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitė, kol paviršius pradės ruduoti.

Receptą atsiuntė Agnė
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Jei, nukėlę nuo ugnies, kiaušinius iškart panardinsite į šaltą vandenį, jie geriau nusilups ir kiaušinio trynys nepatamsės.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Virtų bulvių cepelinai su mėsa Dešrelės su bulvėmis Žuvienė iš upėtakio Skruzdėlynas su kondensuotu pienu Sluoksniuotos tuno salotos Įdaryti makaronų vamzdeliai
Reklama
Prisijunk prie mūsų!