Greita paieška
Receptai
Draugai

Šventinis jautienos steikas su baziliko padažu ir grūdėta varške

Šventinis jautienos steikas su baziliko padažu ir grūdėta varške
Rekomenduojame:
Įvertino 10 lankytojų

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Ingredientai:
  • Jautienos išpjova , 800 gramų
  • Alyyvuogių aliejus , 150 mililitrų
  • Druska , 1 arbatinis šaukštelis
  • Bazilikas , 100 gramų
  • Grudėta varškė , 200 gramų
  • Morkos , 1 vienetas
  • Česanakas , 1 skiltelė
  • Juodieji malti pipirai , 5 gramai
  • Salotos lapai , 100 gramų
Gaminimo instrukcija:
  1. Jautienos išpjova supjaustoma maždaug 2 - 3 cm storio griežiniais, pabarstoma druska ir pipirais.

  2. Keptuvėje įkaitinamas alyvuogių aliejus, sudedami jautienos gabaliukai ir kepami iš abiejų pusių.

  3. Kepimo laikas priklauso nuo pageidaujamo jautienos steiko iškepimo laipsnio:
    1. Jautienos steikas vos apkeptas su krauju viduje. Kepti po 2 min. iš abiejų pusių.
    2. Vidutiniškai iškepęs steikas. Kepti po 3 minutes iš abiejų pusių.
    3. Apskrudęs, o vidurys - sultingas, rožinės spalvos. Kepti iš abiejų pusių po 4 minutes.

  4. Padažui:
    Baziliko lapelius nuskabyti nuo kotelių, nuplauti ir nusausinti. Česnaką ir baziliko lapelius smulkintuvu sutrinti. Įpilti 4 šaukštus aliejaus, berti truputį druskos ir gerai išmaišyti.

  5. Steiką patiekti su šviežiomis daržovėmis. Ant kepsnio pilti baziliko padažą ir papuošti baziliko šakele. Šalia dėti indelį su grūdėta varške.

    Skanaus.

Receptą atsiuntė Svetlana
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Arbūzas bus prinokęs, jei jo luoba blizgės, o pabeldus girdėsis švarus, skambus garsas.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Įdaryti makaronų vamzdeliai Šašlykas orkaitėje Miltiniai blynai Burokėlių salotos Vištienos širdelių guliašas Sūrio padažas makaronams
Reklama
Prisijunk prie mūsų!