Šventinis pyragas
- Varškė , 200 gramų
- Kiaušinio baltymai , 2 vienetai
- Cukrus , 50 gramų
- Vanilinis cukrus , 1 arbatinis šaukštelis
- Vyšnių uogienė , 170 gramų
- Braškių uogienė , 170 gramų
- Mėlynių uogienė , 170 gramų
- Miltai , 500 gramų
- Kiaušinio tryniai , 2 vienetai
- Cukrus , 100 gramų
- Sviestas , 200 gramų
- Vanilinis cukrus , 2 valgomieji šaukštai
Iš miltų, trynių, cukraus, sviesto ir vanilinio cukraus suminkome tešlą ir įvyniojame į foliją. Apie pusvalandį palaikome šaldytuve.
Tada išsiimame tešlą, trečdalį jos nuimame ir padedame atskirai, o likusią dalį iškočiojame.
Iškočiotą lakštą supjaustome į kepimo formos ilgio ir apie 15cm pločio juostas.
Ant juostos dedame vyšnias ir susukame vamzdelį. Kitą vamzdelį suformuojame su braškėmis, trečią – su mėlynėmis ir taip tiek, kiek reikia formai užpildyti.
Tada paimame anksčiau atidėtą tešlos dalį ir jį iškočiojame taip, kad užtektų kepimo formos dugnui iškloti. Ant išklotos skardos dedame susuktus vamzdelius 2 arba 3 eilėmis.
Ant sudėtų vamzdelių užpilame sutriną varškės, baltymų ir cukraus kremą. O jeigu lieka tešlos, ant viršaus galima uždėti juosteles.
Tada kepame orkaitėje apie 40 min. 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Skanaus!
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųPienas puikiai pašalina rašalo dėmes, valo paauksuotus rėmus, veidrodžius ir klavišus. O skalbiant užuolaidas, rekomenduojama į balinimo tirpalą įpilti šiek tiek pieno. Užuolaidos atrodys, kaip naujos.
Rodyti kitą patarimą