Greita paieška
Receptai
Draugai

Šventinis pyragas

Šventinis pyragas
Rekomenduojame:
Įvertino 4 lankytojai

Kategorijos: Pyragai, Kepiniai
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Įdarui:
  • Varškė , 200 gramų
  • Kiaušinio baltymai , 2 vienetai
  • Cukrus , 50 gramų
  • Vanilinis cukrus , 1 arbatinis šaukštelis
  • Vyšnių uogienė , 170 gramų
  • Braškių uogienė , 170 gramų
  • Mėlynių uogienė , 170 gramų
Tešlai:
  • Miltai , 500 gramų
  • Kiaušinio tryniai , 2 vienetai
  • Cukrus , 100 gramų
  • Sviestas , 200 gramų
  • Vanilinis cukrus , 2 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
  1. Iš miltų, trynių, cukraus, sviesto ir vanilinio cukraus suminkome tešlą ir įvyniojame į foliją. Apie pusvalandį palaikome šaldytuve.

  2. Tada išsiimame tešlą, trečdalį jos nuimame ir padedame atskirai, o likusią dalį iškočiojame.

  3. Iškočiotą lakštą supjaustome į kepimo formos ilgio ir apie 15cm pločio juostas.

  4. Ant juostos dedame vyšnias ir susukame vamzdelį. Kitą vamzdelį suformuojame su braškėmis, trečią – su mėlynėmis ir taip tiek, kiek reikia formai užpildyti.

  5. Tada paimame anksčiau atidėtą tešlos dalį ir jį iškočiojame taip, kad užtektų kepimo formos dugnui iškloti. Ant išklotos skardos dedame susuktus vamzdelius 2 arba 3 eilėmis.

  6. Ant sudėtų vamzdelių užpilame sutriną varškės, baltymų ir cukraus kremą. O jeigu lieka tešlos, ant viršaus galima uždėti juosteles.

  7. Tada kepame orkaitėje apie 40 min. 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Skanaus!

Receptą atsiuntė Gintarė
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Pienas puikiai pašalina rašalo dėmes, valo paauksuotus rėmus, veidrodžius ir klavišus. O skalbiant užuolaidas, rekomenduojama į balinimo tirpalą įpilti šiek tiek pieno. Užuolaidos atrodys, kaip naujos.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Žemaičių blynai su faršu Koldūnai iš kukurūzų miltų Varškės kukulaičiai Šparaginių pupelių sriuba Maltos vištienos Kijevo kotletai Dešrelės su bulvėmis
Reklama
Prisijunk prie mūsų!