Greita paieška
Receptai
Draugai

Šviežių kopūstų sriuba

Šviežių kopūstų sriuba
Rekomenduojame:
Įvertino 3 lankytojai 1

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Sriubai:
  • Kopūstai , 1 galva
  • Svogūnas , 1 galva
  • Morkos , 3 vienetai
  • Sviestas , 100 gramų
  • Druska , 1 arbatinis šaukštelis
  • Juodieji pipirai , 1 žiupsnelis
  • Lauro lapai , 3 vienetai
  • Krapai , 1 saujelė
  • Petražolės , 1 saujelė
  • Čiobreliai , 1 žiupsnelis
  • Šalavijas , 1 žiupsnelis
  • Raudonėliai , 1 žiupsnelis
  • Vanduo , 1 litras
Gaminimo instrukcija:
  1. Sutarkuojame kopūstą, morkas (galima ir smulkiai supjaustyti). Susmulkiname svogūno galvą.

  2. Svogūnus ir morkas pakepiname ant sviesto.

  3. Į užvirintą vandenį sudedame kopūstus, supilame pakepintas morkas su svogūnais. Suberiame prieskonius, džiovintus raudonėlius, šalaviją ir čiobrelius.

  4. Nepamirštame įmesti kelis lauro lapelius. Susmulkintus krapus ir petražoles galima suberti tik baigiant virti sriubai.

  5. Sriubą verdame apie 20 - 30 minučių.

  6. Išvirusią sriubą galima paskaninti šaukštu grietinės.

Receptą atsiuntė Gitana
Komentarai1
Vida

Sriuba reikia virti mesos buljone. Ir nereikia jokio sviesto!

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Pirkdami joduotą druską, turėtumėte žinoti, jog tokia druska savo naudingąsias savybes išlaiko 3 - 4 mėnesius. Jodas išgaruoja, jei druska buvo sudrėkusi ar kurį laiką buvo laikoma atvirame inde. Į patiekalus berkite druską prieš pat tiekiant į stalą, o ne gaminimo metu.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Žemaičių blynai su faršu Sūrio padažas makaronams Virtų bulvių cepelinai su mėsa Biskvitinis pyragas Mieliniai čeburėkai Purūs blyneliai
Reklama
Prisijunk prie mūsų!