Greita paieška
Receptai
Draugai

Svogūnų apkepas su alumi

Svogūnų apkepas su alumi
Rekomenduojame:
Įvertino 1 lankytojas

Kategorijos: Užkandžiai
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Reikės:
  • Svogūnai , 1 kilogramas
  • Sviestas , 60 gramų
  • Bulvės , 2 kilogramai
  • Alus , 0,5 litro
  • Grietinėlė , 0,5 litro
  • Sūris , 100 gramų
  • Druska
  • Pipirai
  • Muskatas
Gaminimo instrukcija:
  1. Svogūnus smulkiai supjaustyti. Į keptuvę įdėti 30 g sviesto ir sudėti ten svogūnus, troškinti kol svogūnai pasidarys permatomi.

  2. Bulves supjaustyti plonais griežinėliais. Į karščiui atsparų indą sluoksniuojant sudėti bulves ir svogūnus.

  3. Pirmas ir viršutinis sluoksnis turi būti bulvių. Alų sumaišyti su grietinėle, įdėti druskos, pipirų, muskato riešuto, sutarkuotą sūrį ir viską gerai išmaišyti.

  4. Šią masę užpilti ant bulvių su svogūnais. Likusį sviestą supjaustyti gabalėliais ir išdėlioti ant viršaus. Kepti 220 laipsnių temperatūroje apie 2 valandas. Kai apkepas pradės rusvėti ugnį sumažinti.

Receptą atsiuntė Rasa
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Keksas gausis gražiai gelsvos spalvos, jei trynį su trupučiu druskos ištrinsite iš vakaro ir paliksite iki ryto šaltai.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Įdaryti makaronų vamzdeliai Burokėlių salotos Želė tortas „Vasarėlė“ Ypatingieji kotletai Kepta žuvis marinate Mieliniai čeburėkai
Reklama
Prisijunk prie mūsų!