Greita paieška
Receptai
Draugai

Svogūnų džemas

Svogūnų džemas
Rekomenduojame:
Įvertino 5 lankytojai

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Ingredientai:
  • Raudonasis svogūnas , 500 gramų
  • Česnakai , 1 skiltelė
  • Aliejus , 1 valgomasis šaukštas
  • Rudasis cukrus , 30 gramų
  • Sviestas , 1 valgomasis šaukštas
  • Čiobreliai , 1 pundelis
  • Druska , 1 žiupsnelis
  • Raudonas vynas , 150 mililitrų
  • Balzaminio vyno actas , 50 mililitrų
Gaminimo instrukcija:
  1. Nulupkite svogūnus ir supjaustykite.

  2. Įkaitinkite aliejų dideliame puode. Sukapokite česnaką ir sudėkite į puodą kartu su svogūnais, druska, cukrumi ir čiobreliu.

  3. Troškinkite kol išgaruos visas susidaręs svogūnų skystis. Tai gali užtrukti apie 40 minučių.

  4. Skysčiui išgaravus, supilkite raudoną sausą vyną ir actą. Kaitinkite tol, kol išgaruos actas, o vynas taps kaip sirupas. Džemas turi gautis tirštokas.

  5. Šis džemas neturi jokio svogūnų skonio! Tinka prie kiaulienos, jautienos ir ožkos sūrio.

Receptą atsiuntė Žaneta
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Nepanaudotas svogūnas ilgiau išliks šviežias ir maistingas, jei perpjautą vietą patepsite riebalais.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Miltiniai blynai Grybų padažas Sūrio padažas makaronams Žemaičių blynai su faršu Kepta vištiena su ryžiais Įdaryti makaronų vamzdeliai
Reklama
Prisijunk prie mūsų!