Tarta su grybais
- Miltai , 250 gramų
- Sviestas, nesūdytas , 100 gramų
- Kiaušinis , 1 vienetas
- Druskos , 1 žiupsnelis
- Grybai, miško , 350 gramų
- Svogūnas , 1 galva
- Grietinėlė , 50 gramų
- Morka , 1 vienetas
- Mairūnas , 2 vienetai
- Druska , 1 žiupsnelis
- Pipirais , 1 žiupsnelis
Į dubenį suberiame miltus ir per didelę tarką sutarkuojame sviestą, įmušame kiaušinį, įberiame druskos ir užminkome tešlą ( jei tešla limpa, galima įdėti daugiau miltų).
Suvyniojame tešlą į plėvelę ir paliekame šaldytuve 30 minučių. Po to iškočiojame, išklojame tešla tartai skirtą formą, dedame folijos gabalą, užpilame pupelėmis ar makaronais, kad padas nesideformuotų.
Ant keptuvės, aliejuje pakepiname svogūnus ir pjaustytas morkytes, sudedame kartu apkepti grybus, prieskonius (dar galima pilti grietinėlės, bet aš nenaudoju). Įdarą sudėti į iškeptą tartą (prieš tai išėmus makaronus su folija). Kepti 180 °C temperatūroje 20 - 25 minutes.
Valgyti su grietine ar tiesiog kaip pyragą.
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųUogienė taip greit nesurūgs, jei nuo verdančios uogienės, mediniu šaukštu nugraibysite putas.
Rodyti kitą patarimą