Greita paieška
Receptai
Draugai

Tinginys

Tinginys
Rekomenduojame:
Įvertino 5 lankytojai 3

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Ingredientai:
  • Sviestas , 100 gramų
  • Kakava , 2,5 valgomojo šaukšto
  • Cukrus , 1 valgomasis šaukštas
  • Kondensuotas pienas , 180 gramų
  • Sausainiai , 2 pakeliai
Gaminimo instrukcija:
  1. Išimame sausainius iš pakelių, pakelių stengiamės nesuplėšyti, atidaryti tik vieną jų galą, jų dar prireiks.

  2. Į didelį indą sutrupiname sausainius, kuo smulkiau tuo geriau.

  3. Sviestą dedame į puodą ir ištirpiname ant didelės ugnies (sutaupome laiko). Sviestui ištirpus, sumažiname ugnį iki minimalios, suberiame kakavą, sumaišytą su cukrumi. Maišome, kol kakavoje neliks didelių gumulų.

  4. Supilame 4/5 indo kondensuoto pieno. Šį veiksmą aš darau iš akies, dažniau gal netgi jo pamažinu šiek tiek, nes persistengus ir įpylus perdaug tinginys gaunasi minkštas, o jis turi būt kuo kietesnis. Maišome kol viskas įgauna šviesiai rudą spalvą ir vientisą masę, be gumuliukų. Galime paragauti, bet šioje stadijoje patarčiau pridėdinėt nebent kakavos, nes gali atrodyti nelabai saldu ir lengva persistengti pridėjus kondensuoto pieno. Bet kuriuo atveju jei kažką pridedame - maišome, kol spalva ir masė vėl pasidaro vientisa.

  5. Pilame gautą masę ant sutrupintų sausainių. Nepergyvenkite, dėl to, kad sausainių atrodo gerokai daugiau, negu šokoladinės masės. Viską gerai gerai išmaišome ir dedame į tuščius sausainių pokelius.

  6. Rekomenduoju kas 2-3 šaukštus statyt pokelį ant stalo ir su bulvėm trint buožele ar kažkuo panašaus ją suspaust, kad pasidarytų kieta ir vientisa (aš naudoju tiesiog ploną pailgą sulčių stiklinę). Viską padaliname į du pokelius (tiek gi jų ir buvo, ane? :). Ir rezultatas.

  7. Pokelius dedame į šaldytuvą bent 1 valandai (jei svečiai labai nekantrauja ir suspaudėte tikrai gerai galima ir dar trumpiau) ir SKANAUS.

Komentarai3
Maja

Konensuoto pieno reikia saldinto, o sitas tinginys - labai labai skanus gaunasi :)

Sandra

Koki nori.

Jurga

O kondensuoto pieno saldinto ar nesaldinto?

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Jei norite ilgiau išlaikyti salotų lapus, nuplaukite juos ir suvynioję į servetėlę, sudėkite į celofaninį maišelį.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Grybų padažas Miltiniai blynai Silkė su cinamonu Mieliniai čeburėkai Sūrio padažas makaronams Naminė pica
Reklama
Prisijunk prie mūsų!