Greita paieška
Receptai
Draugai

"Tom Yum Kung" sriuba

"Tom Yum Kung" sriuba
Rekomenduojame:
Įvertino 2 lankytojai

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Ingredientai:
  • Vištienos sultinys , 6 stiklinės
  • Laimo citrinos žievelė (arba 2-3 kafiro laimo lapeliai) , 0,5 arbatinio šaukštelio
  • Citrina, griežinėliai (arba 2 stiebeliai maltos citrinžolės) , 3 vienetai
  • Čili pipiras , 1 vienetas
  • Shitake grybai , 1 sauja
  • Galangalas (arba imbieras), tarkuotas , 1 arbatinis šaukštelis
  • Česnakas, trintas , 3 skiltelės
  • Laimo sultys , 1 vienetas
  • Žuvis , 2 valgomieji šaukštai
  • Kalendros, šviežios, smulkintos , 3 valgomieji šaukštai
  • Cukrus , 1 arbatinis šaukštelis
  • Sojos padažas , 1 valgomasis šaukštas
  • Krevetės, be kiauto , 12 vienetų
  • Bazilikų lapai, švieži , 1 sauja
  • Brokoliai ar vyšniniai pomidorai , 1 sauja
Gaminimo instrukcija:
  1. Ant didelės liepsnos užkaiskite geros kokybės vištienos sultinį. Sudėti maltą citrinžolę ir 3 griežinėlius citrinos (arba 2 stiebus maltos citrinžolės),taip pat sudėti kafiro laimo lapelius ir užvirinti.

  2. Kai sriuba užverda, sumažinti liepsną iki vidutinės. Sudėti imbierą arba galangalą, česnaką, grybus bei čili pipirus. Įspausti žaliosios citrinos sultis, supilti žuvies ir sojos padažą. Išmaišius, viską troškinti 3 minutes.

  3. Sudėti krevetes ir mėgstamas daržoves. Troškinti, kol krevetės rožinės spalvos ir minkštos (apie 3 minutes ).

  4. Dar sykį sumažinti liepsną ir supilti kokosų pieną. Kad sriubos skonis būtų tinkamas, labai svarbu atrasti rūgštumo, sūrumo ir aštrumo balaną.

    Pastaba. Jeigu sriuba ne pakankamai sūri, reikia įpilti dar 1 šaukštą sojų arba žuvies padažo, jei per rūgšti reikia įberti cukraus, jei per aštri – įpilti daugiau kokosų pieno, jei per sūri pridėti dar šiek tiek žaliosios citrinos sulčių.

    Sriubą išpilstyti į dubenėlius ir patiekti pagardinus šviežiomis kalendromis.

    Skanaus!

Čiop Čiop
 
 
Komentarai0
Ar žinote, kad...

Jei greitai atitirpinsite užšaldytą maisto produktą neteksite daug maistinių, ekstrakcinių, kitų biologiškai vertingų maisto komponentų. Geriausia tokius produktus atšildyti 4 laipsnių temperatūroje - šaldytuvo lentynoje, kuri yra labiausiai nutolusi nuo šaldymo kameros.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Kepta žuvis marinate Kreminė svogūnų sriuba Hot Shot Purūs keksiukai Kepta vištiena su ryžiais Gardus troškinys su dešrelėmis
Reklama
Prisijunk prie mūsų!