Tortas "GARDUOLIS"
Tešlai:
5 kiaušiniai
5 šaukšteliai cukraus
5 šaukštai miltų
1/2 šaukštelio kepimo miltelių
sviesto kepimo formai
Kremui:
5 kiaušinių tyniai
3 šaukštai miltų
1/2 l. "Dvaro" pieno
200 g. "Smetoniško" sviesto
stiklinės cukraus pudros
kokoso drožlių
riešutų
Putėsiams:
1 1/2 šaukšto želatinos
1/2 šaukšto virinto vandens
5 kiaušinių baltymai
stiklinė cukraus pudros
Glajui:
200 g. margarino
po 2 šaukštus kakavos miltelių ir cukraus
kiaušinisBaltymus atskirkite nuo trynių ir išplakite. Baigdami plakti suberkite visą cukrų ir po vieną trynius. Maišydami berkite miltus ir kepimo miltelius. Ištepkite sviestu formą, supilkite tešlą ir kepkite, kol biskvitas pasidarys aukso spalvos.
Kremui kiaušinių trynius išsukite su miltais ir pienu. Visą laiką maišydami mediniu šaukštu virinkite ant mažos ugnies, kol sutirštės. Tada atvesinkite, pridėkite cukraus pudros ir kokoso drožlių, riešutų. Gautą masę tepkite ant biskvito.
Putėsiams vandenyje ištirpinkite želatiną ir pakaitinkite. Baltymus išplakite iki standžių putų. Baigdami suberkite cukraus pudrą, pilkite atvėsusią želatiną, maišykite ir iš karto krėskite ant kremo.
Glajui ant garų ištirpinkite margariną, berkite kakavą ir cukrų. Viską maišykite kol praauš. Tada pridėkite išplaktą kiaušinį. Dar truputį pasukite ir pilkite glajų ant torto. SKANAUS.
- Komentuoti

o kur deti sviesta (kreme)?

pons, Vincentai, vegetaru yra dvejopu, vieni nevalgo tik mesos ir laiko save vegetarais, kiti nevalgo nei mesos, nei zuvies, nei kiausiniu su pieno produktais. tad jei zmogys valgantis kiausinius laiko save vegetaru, tai kodel, jums sis receptas uzkliuvo?

Jei čia vegetraiškas valgis, tai svetainės administratorius yra gulbė giesmininkė
Panašūs receptai
Daugiau receptųJaunų ridikėlių lapuose gausu vitaminų bei mineralinių druskų, todėl nuplautus ir susmulkintus juos patariama naudoti salotoms.
Rodyti kitą patarimą