Greita paieška
Receptai
Draugai

Tortas „Napoleonas“

Tortas „Napoleonas“
Rekomenduojame:
Įvertino 11 lankytojų 5

Kategorijos: Tortai
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Tešlai:
  • Sviestas , 75 gramai
  • Cukrus , 2 stiklinės
  • Kiaušiniai , 2 vienetai
  • Pienas , 1,5 stiklinės
  • Kepimo milteliai , 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Miltai , 4 stiklinės
Kremui:
  • Pienas , 350 mililitrų
  • Krakmolas , 4 valgomieji šaukštai
  • Kiaušiniai , 2 vienetai
  • Kondensuotas pienas , 1 skardinė
  • Grietinėlė, 35 % riebumo , 1,5 stiklinės
Gaminimo instrukcija:
  1. Ištrinti sviestą su cukrumi iki baltumo.

  2. Įmušti kiaušinius, supilti pieną ir išmaišyti.

  3. Persijoti miltus su kepimo milteliais ir po vieną puodelį pilti į kiaušinių masę, kol gausis tešla, panaši į koldūnų tešlą.

  4. Miltų daugiau negu nurodyta geriau nedėti, nes papločiai gausis labai kieti. Net jeigu tešla ir lips prie rankų, ją uždengti ir leisti pastovėti 15 – 20 minučių. O tada kočioti vis pabarstant miltais.

  5. Orkaitę įkaitinti iki 170ºС.

  6. Imti po nedidelį tešlos gabaliuką ir kočioti plonyčius papločius. Juos apipjauti pagal reikiamo dydžio formą, subadyti šakute ir kepti, kol kraštai pradės gelsti.

  7. Turi gautis 15 – 22 papločių. Nuopjovas iškepti ir panaudoti šonams apibarstyti.

  8. Kremui:
    pirmiausiai reikia išvirti ir ataušinti kondensuotą pieną (virti 1,5 – 2 valandas).

  9. Kremui išmaišyti kiaušinius su krakmolu, kad neliktų gumuliukų ir palaipsniui į juos supilti karštą pieną.

  10. Dėti masę ant ugnies ir virti maišant 5 – 7 minutes, kol sutirštės. Visiškai ataušinti. Išplakti virtą kondensuotą pieną ir kremą. Atskirai išplakti grietinėlę ir atsargiai sumaišyti su išplaktu kremu.

  11. Visus papločius aptepti kremu, uždengti ir paslėgus dėti į šaldytuvą kelioms valandoms. Aptepti kremu viršų ir šonus, aplipinti trupiniais, papuošti.

Receptą atsiuntė Goda
Komentarai5
aslen

bet gal siektiek kitoks gaunas nei iprastas

Vaida

as viriau su visu indeliu, gavosi karamele. padejau jau pyraga i saldytuva! kremas nuostabus gavosi!!!

saima

ar kondensuota piena ispilti i katiliuka kai verdi ar tiesiog ideti i vandeni visa skarbonke?

Rasa Šmulkštytė

turėtų būti skanu,nes esu gaminusi su sviestu,tai labai rieboka.Suvalgėme,nes buvo gaila išmesti.Kremo sudėtis patinka,reikės bandyti.

Lina Žebrauskienė

turetu buti geras:)

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Jei nenorite verkti, pjaustydami svogūną ant peilio galo užmaukite duonos kubelį.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Virtos “gėlytės” Virti briuselio kopūstai su sviestu Silkė su cinamonu Česnakinis padažas kebabams Vištienos širdelių guliašas Grybų padažas
Reklama
Prisijunk prie mūsų!