Greita paieška
Receptai
Draugai

Tortas"Napoleonas"

Tortas"Napoleonas"
Rekomenduojame:
Įvertino 7 lankytojai 7

Kategorijos: Tortai, Kepiniai
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Ingredientai:
  • Kvietiniai miltai , 800 gramų
  • Margarinas , 800 gramų
  • Kiaušiniai , 10 vienetų
  • Grietinė , 1 stiklinė
  • Cukrus , 1 stiklinė
  • Druska , 1 žiupsnelis
  • Cukraus pudra , 80 gramų
  • Vanilinas , 1 pakelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Darome lakštus. Pirmiausia į visus miltus sudėkite 400 g pjaustyto margarino ir kapokite peiliu, kol margarinas apsivels miltais ir pasidarys trupiniukai.

  2. Supilkite grietinę, įmuškite vieną kiaušinį, įdėkite druskos ir viską išminkykite iki vientisos masės. Tešla turi prie rankų nelipti.

  3. Dėkite tešlą į maišiuką ir parai palikite šaldytuve. Kitą dieną tešlą padalinkite į 16 - 20 vienodų gabaliukų. Kočiokite ant miltais pabarstyto stalo tik kuo ploniau. Lakštai turi būti beveik permatomi.

  4. Dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, gerai subadykite šakute, kad kepant nesusidarytų pūslės. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje, 5 minutes kiekvieną lakštą atskirai.

  5. Ant karšto lakšto dėkite pasirinktą lėkštę ir apipjaustykite kraštus. Galiukus veliau reikės sumalti ir panaudoti tortui puošti. Iškepus visus lakštus, palikite juos gerai atvėsti.

  6. Darome kremą. 9 kiaušinius gerai išplakite pasirinktame puode. Geriausia naudoti mikserį. Puodą su kiaušiniais įstatykite į kitą puodą su vandeniu. Jį turime užvirti tam, kad valgant pyragą niekas neapsinuodytų žaliais kiaušiniais.

  7. Supilkite cukrų ir plakite, ko masė pradės putoti. Kremas turi būti šiltas, bet ne karštas. Viskas turi vykti apie pusvalandį.

  8. Tuomet išsukite likusią 400 g margarino dalį su 80 g miltelinio cukraus ir vanilinu. Supilkite į kiaušinių masę ir išplakite kremą.

  9. Pats laikas sluokniuoti tortą. Dėkite lakštą, ant jo tepkite kremą. Tai kartokite tol, kol paisbaigs lakštai. Kremo sluoksnis turi būti viršutinis. Jis taip pat bus naudojamas torto kraštams. Tik lakštų nespauskite.

  10. Pabarstykite sumaltais trupiniais ir palikite nakčiai šaldytuve.

  11. Kitą dieną tortu jau galima vaišinti šeimą ir draugus!

Receptą atsiuntė Žaneta
Komentarai7
birutė

na taip isniekinti napoleono nereiketu ,koks kremas is margarino ir dar neplikyto?

l

liuks

Agila

Kremui tikrai reikėtu naudoti sviestą, margarinas nebent tik tešlai. Sviestas idealu Napoleonui. Ir citrinos kremui reikėtu :)... aš gaminu Napoleona pagal seną seną močiutės receptą...

Vardas

Tešla liuks, bet kremas, tai nieko gero ir būtinai dėkite sviestą.

Vardas

sviestas tik ir turi but naudojamas,nes margarinas turi spec.skoni.

ai

Kodel margarinas ??? Ar bus blogai,jei naudosiu sviesta ?

Vardas

TAI NUOSTABUS TORTAS

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Žalios ropės bus mažiau kartokos, jei prieš vartojimą jas apipilsite karštu vandeniu.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Cukinija žiemai "Donecko" Sūrio padažas makaronams Šparaginių pupelių sriuba Marinuotos šparaginės pupelės Įdaryti makaronų vamzdeliai Žemaičių blynai su faršu
Reklama
Prisijunk prie mūsų!