Tortas su bananais ir abrikosais
- Druska
- Miltai , 300 gramų
- Bananai , 4 vienetai
- Kepimo milteliai , 2 arbatiniai šaukšteliai
- CItrinų sulčių , 5 arbatiniai šaukšteliai
- Cukrus , 100 gramų
- Likeris , 1 valgomasis šaukštas
- Vanilinis cukrus , 10 gramų
- Migdolai , 25 gramai
- Cukraus pudra , 150 gramų
- Kiaušinis , 1 vienetas
- Bananų nektaras , 3 valgomieji šaukštai
- Sviestas , 125 gramai
- Abrikosai , 500 gramų
Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ant minkymo lentos ir viduryje padarykite duobutę. Į ją berkite cukrų, druską, įmuškite vieną kiaušinį ir su dalimi miltų suminkykite minkštą tešlą.
Užberkite gabaliukais sukapotą sviestą, apžerkite likusiais miltais ir viską minkykite, kol tešla nelips prie rankų. Padėkite ją šaltai 30 minučių.
Priedo paruošimas: nuvarvinkite abrikosus, nulupkite bananus. Į dubenėlį griežinėliais supjaustykite bananus, abrikosus perpjaukite pusiau, supilkite citrinų sultis, likerį, sudėkite smulkintus migdolus ir palikite pastovėti.
Tešlą padalinkite į tris dalis.Patepkite sviestu išardomą formą ir išklokite ją dviem dalimis tešlos, padarydami 2 cm aukščio kraštelius. Dugną subadykite šakute. Dėkite ant grotelių į orkaitę, įkaitintą iki 200-225C, ir kepkite apie 10 min. Paskleiskite vaisius ant iškepto torto pagrindo.
Iš likusios tešlos iškočiokite torto formos dydžio skritulį. Jį subadytu šakute, uždenkite vaisius. Dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 200-225C ir kepkite 35 minutes.
Glazūros paruošimas: sumaišykite cukraus pudrą su bananų nektaru ir aptepkite dar šiltą tortą. Tortui auštant, glazūra sukietės.
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųBulvių košė bus baltesnė, jei į ją pilsite tik verdantį pieną.
Rodyti kitą patarimą