Tortas su vyšniomis ir maskarpone
- Sausainiai , 350 gramų
- Maskarponės sūris , 500 mililitrų
- Grietinėlė, 35 % riebumo , 450 mililitrų
- Cukrus , 100 gramų
- Vyšnių želė , 2 pakeliai
- Želatina , 40 gramų
- Vyšnios arba trešnės , 400 gramų
Želatiną užpilti vandeniu ir palikti brinkti. Sausainius sumalti iki trupinių, sviestą ištirpdyti. Ant sausainių miltų užpilti tirpintą sviestą ir sumaišyti, gausis tokie šlapi trupiniai. Jais iškloti tortinę ir įdėti į šaldytuvą porai valandų, kad sustengtų.
Želatiną ištirpinti vandens vonelėje ir palikti atvėsti.
Grietinėlę išplakti iki standumo. Maskarponę išplakti su cukrumi. Sumaišyti grietinėlę su maskarpone, iš lėto, maža srovele supilti atvėsusią želatiną.
Iš dalies trešnių išimti kauliukus. Supilti pusę kremo, sudėti pusę trešnių, kurios be kauliukų, ir užpilti likusiu kremu. Dėti į šaldytuvą porai valandų.
Paruošti želę pagal instrukciją. Ant torto dėti vyšnias, užpilti pravėsusia žele ir dėti į šaldytuvą dar bent porai valandų. Skanaus!
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųŽali pomidorai greičiau prinoks, jei juos sudėsite į dėžę kartu su prinokusiu obuoliu ir uždengsite.
Rodyti kitą patarimą