Tortukas
- Sviestas , 100 gramų
- Cukrus , 4 valgomieji šaukštai
- Medus , 2 valgomieji šaukštai
- Soda , 1 arbatinis šaukštelis
- Kiaušiniai , 3 vienetai
- Kvietiniai miltai , 1 stiklinė
- Grietinė , 1 litras
- Želatina , 2 valgomieji šaukštai
- Citrina , 1 vienetas
- Grietinėlė, 35 % riebumo , 200 mililitrų
- Cukrus , 1 valgomasis šaukštas
Vandens vonelėje įdėtame dubenyje ištirpinamas sviestas, cukrus, soda, medus, įmušami kiaušiniai. Viskas gerai išmaišoma, beriama miltų tiek būtų minkoma tešla (ji dar būti ir šilta).
Iš išminkytos tešlos padaromas volelis ir padalinamas į 9 dalis. Tai ir bus papločiai. Kiekvienas gmuliukas tešlos iškočiojamas iki 2—3 mm storio. Tešlos lakštai sudedami ant skardos be kraštų, pabarstytų miltais, ir kepami 180 laipsnių orkaitėje 15 minučių. Kiekvieną lakštą apipjauname, kad tilptų į torto formą (arba būtų apvalūs). O sumaltas nuopjovas (trupinukus), panaudosime papuošimui.
Į grietinę supilama grietinėlėje ištirpinta želatina, nutarkuojama citrinos žievelė ir įspaudžiamos citrinos sultys, suberiamas cukrus. Kremas turi būti saldžiarūgštis.
Jeigu trūksta rūgštumo, galima įpilti truputį citrinų rūgšties. Viską išmaišius, kremas dedamas 10—15 min. į šaldytuvą. Vėliau juo pertepami iškepti torto lakštai, viršus ir šonai taip pat aptepami kremu ir apibarstomi iš nuopjovų padarytais trupinukais.
- Komentuoti

atsiprasau vietoj sodos?

o galima kepimo milteliu vietoj sodo?

kokio didžio gaunas is vienos normos?

pirma karta dariau ir toks superinis isejo, kad maniskis sake jog skanesnio nera walges :)

Geriausias receptas,medaus tortui :)

noriu pagaminti
Panašūs receptai
Daugiau receptųSutarkuotos bulvės nepajuoduos, jei įpilsite šiek tiek pieno, įdėsite varškės arba citrinos rūgštelės.
Rodyti kitą patarimą