Greita paieška
Receptai
Draugai

Trapios tešlos sausainiukai su šokoladu

Trapios tešlos sausainiukai su šokoladu
Rekomenduojame:
Įvertino 13 lankytojų 4

Kategorijos: Sausainiai, Kepiniai
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Įdarui:
  • Šokoladas , 200 gramų
Sausainiams:
  • Miltai , 500 gramų
  • Mielės , 15 gramų
  • Sviestas , 250 gramų
  • Cukrus , 1 valgomasis šaukštas
  • Druska , 1 žiupsnelis
  • Pienas , 200 mililitrų
Aptepimui:
  • Kiaušiniai , 1 vienetas
  • Pienas , 1 valgomasis šaukštas
Gaminimo instrukcija:
  1. Mieles sudėkite į dubenėlį, suberkite cukrų, supilkite šiltą pieną ir viską išmaišykite, kol mielės ištirps.

  2. Miltus sumaišykite su druska,ir suberkite į pieno ir mielių masę, supilkite plaktą kiaušinį ir viską išminkykite.

  3. Suformuoti tešlos kamuoliuką, kurį reikia įdėti į dubenį ir apdengti su rankšluosčiu. Padėti šiltai, kol tešla padvigubes.

  4. Pasiruošti sviestą, kuris turi buti kambario temp.

  5. Ant stalo patiesti maistinės plėvelės, ant jos uždėti sviestą, o ant sviesto vėl užtiesti plevelę. Tuomet sviestą iškočioti, maždaug 0,5 -1 cm storio.

  6. Iškočiojus sviestą įdėti į šaldymo kamerą.

  7. Kai tešla padvigubės, ją dar kartą išminkyti ir suvynioti į maistinę plevelę bei padėti pusvalandžiui į šaldytuvą.

  8. Ištraukus tešlą, iškočioti, pabarsčius stalo paviršių miltais, kad tešla neliptų prie stalo.

  9. Tešlą iškočioti trigubai didesnę negu sviestas. Tešlą padalinti mintimis į tris dalis, tuomet į vidurinį trečdalį įdėti sviestą, jį apdengti tešla.

  10. Tešlą pasukti taip lyg būtų "knyga, kurios lapą galima atversti".

  11. Tešlą iškočiokite maždaug 1 cm storio ir vėl sulankstykite tokiu pat principu, kaip kad dėjote sviestą.

  12. Gautą masė suvyniokite i maistinę plėvelę ir įdėkite į šaldytuvą 30 min.

  13. Ištraukę tešlą iš šaldytuvo pasidėkite taip kaip knygą, iškočiokite ir vėl sulankstykite,kaip darėte prieš tai.

  14. Įvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite vėl pusvalandžiui.

  15. Šį etapą pakartokite dar kartą.

  16. Iškočiokite tešlą maždaug 3-4 mm storio. Supjaustykite norimo dydžio trikampiais į vidų įdėkite šokolado gabaliukų. Suvyniokite nuo plačiosios dalies link trikampio viršūnės.

  17. Sausainukus sudėkite į skardą, leiskite jiems pakilti. Tuomet aptepkite kiaušinio ir pieno plakiniu.

  18. Kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. kol gražiai parus.

  19. Mmmm koks skonis :)
    Skanaus!

Receptą atsiuntė Soffi
Komentarai4
soffi

As net kelis kartus kepiau, tai dar ir dar norisi jų.:)

MAMA

MANO MEGSTAMIAUSI!!!!! RECEPTUKAS SIEK TIEK SKIRIASI NUO MANOJO,BET ISKEPUS PAGAL SI RECEPTA GAVOSI FANTASTISKAI:)

lietutis

jau kepa sausainukai,gamyba nera sunki,manau skonis atitiks sia foto:)

erika

vakar kepiau siuos sausainukus! labai skaniai gavosi,seimynai patiko..sis receptukas bus vienas is mano geriausiuju!paprasta bet skanu:)

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Jei gaištate daug laiko virtuvėje, valydama bei pjaustydama daržoves lentutę bei indus dėkite ne tiesiai ant stalo, o ant laikraščio. Baigusi darbą sutaupysite laiko, išvengdama stalo valymo – jums tereiks išmesti nešvarų laikraštį. Beje, tai puikus būdas atsikratyti senų laikraščių.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Skaniausias šokoladinis pyragas Čenakai Bulviniai vėdarai Jūros lydeka, kepta folijoje su daržovėmis ir mozarella sūriu Kepta žuvis marinate Marinuota strimele
Reklama
Prisijunk prie mūsų!