Trapūs griliažiniai sausainiai
Tešlai:
100g sviesto, 3 tryniai,
2-3 v.š. cukraus,
truputis vanil. cukraus,
1 v.š. manų kruopų,
miltų tiek, kad tešla neliptų prie rankų,
1 v.š. grietinės, truputis sodos,
3-4 v.š. maltų riešutų.
Viršui:
0,5 stikl. skaldytų riešutų,
0,5 stikl. cukraus,
1 kiaušinio baltymas.
Trynius gerai išplakti su cukrumi ir vanil. cukrumi. Įpilti išlydytą ir atvėsusį sviestą, taip pat grietinę, joje nugesinus sodą. Suberti manų kruopas, miltus, maltus riešutus ir gerai išminkyti. Plonai iškočioti, išspausti formeles arba tiesiog supjaustyti juostelėmis. Patepti plaktu kiaušinio baltymu ir apibarstyti griliažo gabalėliais. Išdėlioti ant riebalais pateptos skardos ir kepti orkaitėje kol pagels.
Griliažui: Į indelį suberti cukrų, užpilti šiek tiek vandens. Kaitinti maišant kol cukraus sirupas sutirštės ir parus. Kai spalva bus kaip karamelės, suberti smulkintus riešutus, išmaišyti ir išpilti masę į riebalais pateptą lėkštę. Sustingusį griliažo gabalą susmulkinti.
- Komentuoti

Labai mėgstu griljaža
Panašūs receptai
Daugiau receptųVerdančios žuvies kvapo nebus, jei puodą, kuriame ji verda, pridengsite lininio audinio gabalu ir ant jo užėsite dangtį.
Rodyti kitą patarimą