Trapūs, sultingi kibinai
- Sviestas , 200 gramų
- Miltai , 500 gramų
- Kiaušiniai , 2 vienetai
- Grietinė , 200 gramų
- Druska , 2 žiupsneliai
- Kiaulienos šoninė , 0,5 kilogramo
- Svogūnai , 2 vienetai
- Aliejus , 1 valgomasis šaukštas
Į dubenį sutarkuokite sviestą, supilkite persijotus miltus ir tol trupinkit sviestą maišydami su miltais, kol gausis smulkūs trupinėliai.
Vėliau po truputį dėkite grietinę ir įmuškite kiaušinius bei įberkite druskos. Viską gerai sumaišykite, įdėkite į šaldytuvą ir palikite porai valandų.
Kol tešla vėsta ir alsuoja:)- paruoškite įdarą. Kiaulienos šoninę kiek galima smulkiau supjaustykit, įmaišykit susmulkintą kvadratėliais svogūną, įberkite druskos ir pipirų, gerai išmaišykite.
Ištraukite tešlą iš šaldytuvo, padalinkit savo mažo moteriško kumštelio dydžio gabalėliais, iškočiokite arba tiesiog išmaigykit pirštais 3-4mm storumo apskritimus. Į tešlos apskritimą įdėkite šaukštą mėsos įdaro ir pirštais užspauskite, o po to užsukite virvele kraštus.
Ant skardos patieskite kepimo popierių, ant jo sudėkite kibinus, patepkite aliejumi arba kiaušiniu ir viršuje ties užsukta virvele iš abiejų pusių su peiliu ar tiesiog įkirpkite žirklutėm tešlą,kad liktų skylutės - per jas iš kibino vidaus kepimo metu išeidinės garai ir kibinas nepliš nereikiamoj vietoj.
Kepkite 180°C orkaitėje apie 40 min.
Kibinai išties gaunasi ne prastesni nei Trakuose - trapūs ir sultingi. Skanaus!!!
- Komentuoti

Marija-Silvija Ambrazeviciute kokia beraste -tai baisu
Panašūs receptai
Daugiau receptųŽalios ropės bus mažiau kartokos, jei prieš vartojimą jas apipilsite karštu vandeniu.
Rodyti kitą patarimą