Greita paieška
Receptai
Draugai

Trapūs, sultingi kibinai

Trapūs, sultingi kibinai
Rekomenduojame:
Įvertino 11 lankytojų 1

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Ingredientai:
  • Sviestas , 200 gramų
  • Miltai , 500 gramų
  • Kiaušiniai , 2 vienetai
  • Grietinė , 200 gramų
  • Druska , 2 žiupsneliai
  • Kiaulienos šoninė , 0,5 kilogramo
  • Svogūnai , 2 vienetai
  • Aliejus , 1 valgomasis šaukštas
Gaminimo instrukcija:
  1. Į dubenį sutarkuokite sviestą, supilkite persijotus miltus ir tol trupinkit sviestą maišydami su miltais, kol gausis smulkūs trupinėliai.

  2. Vėliau po truputį dėkite grietinę ir įmuškite kiaušinius bei įberkite druskos. Viską gerai sumaišykite, įdėkite į šaldytuvą ir palikite porai valandų.

  3. Kol tešla vėsta ir alsuoja:)- paruoškite įdarą. Kiaulienos šoninę kiek galima smulkiau supjaustykit, įmaišykit susmulkintą kvadratėliais svogūną, įberkite druskos ir pipirų, gerai išmaišykite.

  4. Ištraukite tešlą iš šaldytuvo, padalinkit savo mažo moteriško kumštelio dydžio gabalėliais, iškočiokite arba tiesiog išmaigykit pirštais 3-4mm storumo apskritimus. Į tešlos apskritimą įdėkite šaukštą mėsos įdaro ir pirštais užspauskite, o po to užsukite virvele kraštus.

  5. Ant skardos patieskite kepimo popierių, ant jo sudėkite kibinus, patepkite aliejumi arba kiaušiniu ir viršuje ties užsukta virvele iš abiejų pusių su peiliu ar tiesiog įkirpkite žirklutėm tešlą,kad liktų skylutės - per jas iš kibino vidaus kepimo metu išeidinės garai ir kibinas nepliš nereikiamoj vietoj.

  6. Kepkite 180°C orkaitėje apie 40 min.
    Kibinai išties gaunasi ne prastesni nei Trakuose - trapūs ir sultingi. Skanaus!!!

Komentarai1
6753645

Marija-Silvija Ambrazeviciute kokia beraste -tai baisu

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Suvytusius ridikėlius atgaivinsite, pamerkę jų lapus į vandenį.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Tarkuotų bulvių virtinukai Zuvu ikrai prie......... Burokėlių salotos Gardus troškinys su dešrelėmis Varškės pyragas su pudingu Grybų padažas
Reklama
Prisijunk prie mūsų!