Greita paieška
Receptai
Draugai

Trešnių kompotas

Trešnių kompotas
Rekomenduojame:
Įvertino 5 lankytojai 2

Gaminimo instrukcija:
  1. 1 l vandens imama 650- 750 g cukraus


  2. Trešnės į stiklainius dedamos nenuplikytos, todėl indą reikia talpiai pridėti, sukrečiant, kad daugiau sutilptų. Grūsti negalima, nes trešnes galima sužeisti, jos deformuosis, kompoto išvaizda bus negraži. Jei trešnių bus pridėta netalpiai, vėliau jos iškils į paviršių, o skystis susirinks stiklainio apačioje. Be to, gerai nepripildžius stiklainio, neekonomiškai naudojami stiklainiai ir dangteliai. Vieno litro stiklainiui reikia apie 700-800 g trešnių (kuo stambesnės trešnės, tuo jų reikia mažiau). Kai kompotas bus vartojamas neatskiestas, cukraus galima dėti pagal skonį. Ruošiant kompotą trešnes reikia nuplauti, sudėti į paruoštus stiklainius, užpilti sirupu ir pasterizuoti 80° C temperatūroje 1 l talpos stiklainius 30-35 min., 3 l talpos stiklainius - 60 min. Tuomet stiklainius hermetiškai uždaryti ir skubiai atvėsinti.

Komentarai2
juozas

butinai kaitinti kompota su sloikais

virejas

Čia jau gaunas nei kompotas, bet uogiene.

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Padaže nebus gumuliukų, jei miltus išplaksite pasūdytame vandenyje.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Kepta žuvis marinate Cukinija žiemai "Donecko" Folijoje kepta vištiena Trešnių trauktinė Kugelis su cukinija Česnakinis padažas kebabams
Reklama
Prisijunk prie mūsų!