Trinta kopūstų sriuba

Didelis raudonasis kopūstas,
didelė bulvė,
svogūnas,
25 g sviesto,
4 šaukštai alyvuogių aliejaus,
1,2 l vištienos arba daržovių sultinio,
600 ml pieno,
140 ml grietinėlės,
250 g voveraičių,
2 šaukštai smulkintų porų.
Kopūstą supjaustykite gabalėliais, bulvę ir svogūną perpjaukite pusiau. Į didelį puodą supilkite aliejų, sudėkite sviestą, paruoštas daržoves, statykite ant ugnies ir luktelėkite, kol riebalai ims šnypšti. Puodą uždenkite, ugnį sumažinkite ir retsykiais pamaišydama kaitinkite, kol daržovės suminkštės. Supilkite sultinį ir luktelėkite, kol užvirs. Tada supilkite pieną ir vėl laukite, kol ims virti. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite juodaisiais pipirais ir kaitinkite 10-15 min. Įmaišiusi pusę grietinėlės, sutrinkite elektriniu plakikliu. Padėkite šiltai. Nuvalytas voveraites nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir apie 8 minutes pakepinkite likusiuose įkaitintuose riebaluose. Pagal skonį pasūdykite. Karštą sriubą išpilstykite į lėkštes, į kiekvieną įdėkite po kelis šaukštus kepintų voveraičių
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųGražų baltą glajų kepiniams puošti pasigaminsite,jei cukrų suksite ne su vandeniu, o su pienu ir keletu lašų citrinos sulčių.
Rodyti kitą patarimą