Greita paieška
Receptai
Draugai

Trinta žirnelių sriuba

Trinta žirnelių sriuba
Rekomenduojame:
Įvertino 2 lankytojai

Kategorijos: Trintos sriubos, Sriubos
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Ingredientai:
  • Konservuoti žirneliai , 200 gramų
  • Sviestas , 40 gramų
  • Miltai , 1 valgomasis šaukštas
  • Sultinys , 250 mililitrų
  • Svogūnai , 1 galva
  • Balta duona , 2 riekės
  • Aliejus , 2 valgomieji šaukštai
  • Česnakai , 1 žiupsnelis
  • Druska , 1 žiupsnelis
  • Morkos , 1 vienetas
Gaminimo instrukcija:
  1. Žirnelius be skysčio išplakti su mikseriu iki vientisos masės.

  2. Supjaustykite morką, svogūną ir pakepinkite ant sviesto. Į keptuvę suberkite miltus, viską gerai sumaišykite, ir kepkite dar 3 min.

  3. Į sultinį sudekite daržoves su miltais ir žirnelių masę. Visą laiką maišykite ir užvirinkite. Virkite dar 5 min. ant silpnos ugnies.

  4. Duoną supjaustykite mažais kubeliais. Į įkaitintą keptuvę įpilkite aliejaus, sudėkite smulkiai sukapotą česnaką bei duonos kubelius. Kepkite kol švelniai apskrus.

  5. Pateikite sriubą, pabarstytą skrebučiais ir papuoškite žalumynais.

Receptą atsiuntė Laima
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Jie norite švariai išvalyti mikrobangų krosnelę, į mikrobangų krosnelę įstatykite dubenį su vandens ir acto skiediniu (vandens ir acto pilkite santykiu 1:1). Uždarykite, įjunkite krosnelę ir pakaitinkite šį mišinį 2 – 3 minutes. Baigusi šildyti, suvilgykite skiedinyje virtuvinę kempinėlę ir išvalykite ja mikrobangės sieneles.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Gardziosios sluoksines tuno salotos Jūros lydeka, kepta folijoje su daržovėmis ir mozarella sūriu Burokėlių salotos Želė tortas „Vasarėlė“ Sūrio padažas makaronams Vištiena su paprika
Reklama
Prisijunk prie mūsų!