Greita paieška
Receptai
Draugai

Trinta žirnelių sriuba

Trinta žirnelių sriuba
Rekomenduojame:
Įvertino 2 lankytojai

Kategorijos: Trintos sriubos, Sriubos
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Ingredientai:
  • Konservuoti žirneliai , 200 gramų
  • Sviestas , 40 gramų
  • Miltai , 1 valgomasis šaukštas
  • Sultinys , 250 mililitrų
  • Svogūnai , 1 galva
  • Balta duona , 2 riekės
  • Aliejus , 2 valgomieji šaukštai
  • Česnakai , 1 žiupsnelis
  • Druska , 1 žiupsnelis
  • Morkos , 1 vienetas
Gaminimo instrukcija:
  1. Žirnelius be skysčio išplakti su mikseriu iki vientisos masės.

  2. Supjaustykite morką, svogūną ir pakepinkite ant sviesto. Į keptuvę suberkite miltus, viską gerai sumaišykite, ir kepkite dar 3 min.

  3. Į sultinį sudekite daržoves su miltais ir žirnelių masę. Visą laiką maišykite ir užvirinkite. Virkite dar 5 min. ant silpnos ugnies.

  4. Duoną supjaustykite mažais kubeliais. Į įkaitintą keptuvę įpilkite aliejaus, sudėkite smulkiai sukapotą česnaką bei duonos kubelius. Kepkite kol švelniai apskrus.

  5. Pateikite sriubą, pabarstytą skrebučiais ir papuoškite žalumynais.

Receptą atsiuntė Laima
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Kisielius neapsitrauks plėvele, jei išvirusios jo paviršių pabarstysite cukraus pudra.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Salotos su lašiša Purūs keksiukai Žemaičių blynai su faršu Virtos “gėlytės” Grybų padažas Sūrio padažas makaronams
Reklama
Prisijunk prie mūsų!