Greita paieška
Receptai
Draugai

Troškinti porai

Troškinti porai
Rekomenduojame:
Įvertino 2 lankytojai

Kategorijos: Garnyrai, Salotos, garnyrai
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Ingredientai:
  • Porai , 6 vienetai
  • Sviestas , 3 valgomieji šaukštai
  • Druska , 1 žiupsnelis
  • Čiobreliai , 2 valgomieji šaukštai
  • Cukrus , 1 arbatinis šaukštelis
  • Lauro lapai , 1 vienetas
  • Baltas vynas , 1 stiklinė
  • Petražolės , 100 gramų
  • Česnakai , 1 skiltelė
Gaminimo instrukcija:
  1. Nupjaukite porų žaliuosius galus. Gausite stiebelius. Išilgai šerdies įpjaukite iki šaknų, tik neperpjaukite pusiau. Po tekančiu vandeniu nuplaukite, nes tarp sluoksnių dažnai būna susikaupusio purvo.

  2. Pasirinkite keptuvę tokio dydžio, kad joje vienu sluoksniu tilptų visi porai. Ištirpinkite joje sviestą ir sudėkite susmulkintą česnaką bei porus. Jei vis gi juos perpjovėte išilgai per pusę, tai dėkite juos įpjauta puse žemyn. Kepkite 1-2 minutes, kad šiek tiek paruduotų ir įsigertų sviestas. Tada apverskite, pabarstykite druska ir vėl kepkite 1-2 minutes.

  3. Apverskite porus dar kartelį, pabarstykite cukrumi, čiobreliais (jei džiovinti, tai per pus maženį kiekį nei nurodyta) ir dar šiek tiek druskos. Supilkite vyną (arba daržovių sultinį), įdėkite lauro lapą ir leiskite užvirti. Uždenkite keptuvę ir troškinkite 35-45 minutes ant mažos ugnies.

  4. Kai porai suminkštėja pakankamai, kad į juos lengvai galima įsmeigti šakutę, atidenkite keptuvę. Padidinkite ugnį, kad skystis kunkuliuotų. Kai išgaruos pusė skysčio, išimkite porus, pabarstykite petražolėmis ir tiekite kaip garnyrą.

Receptą atsiuntė Simona
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Pyragas bus puresnis, jei prieš kišdamos į orkaitę, paliksite jį pastovėti ir pakilti 15 -20 min.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Marinuota strimele Čenakai Virtos “gėlytės” Dešrelės su bulvėmis Silkė su cinamonu Kepta žuvis marinate
Reklama
Prisijunk prie mūsų!