Troškinti porai
- Porai , 6 vienetai
- Sviestas , 3 valgomieji šaukštai
- Druska , 1 žiupsnelis
- Čiobreliai , 2 valgomieji šaukštai
- Cukrus , 1 arbatinis šaukštelis
- Lauro lapai , 1 vienetas
- Baltas vynas , 1 stiklinė
- Petražolės , 100 gramų
- Česnakai , 1 skiltelė
Nupjaukite porų žaliuosius galus. Gausite stiebelius. Išilgai šerdies įpjaukite iki šaknų, tik neperpjaukite pusiau. Po tekančiu vandeniu nuplaukite, nes tarp sluoksnių dažnai būna susikaupusio purvo.
Pasirinkite keptuvę tokio dydžio, kad joje vienu sluoksniu tilptų visi porai. Ištirpinkite joje sviestą ir sudėkite susmulkintą česnaką bei porus. Jei vis gi juos perpjovėte išilgai per pusę, tai dėkite juos įpjauta puse žemyn. Kepkite 1-2 minutes, kad šiek tiek paruduotų ir įsigertų sviestas. Tada apverskite, pabarstykite druska ir vėl kepkite 1-2 minutes.
Apverskite porus dar kartelį, pabarstykite cukrumi, čiobreliais (jei džiovinti, tai per pus maženį kiekį nei nurodyta) ir dar šiek tiek druskos. Supilkite vyną (arba daržovių sultinį), įdėkite lauro lapą ir leiskite užvirti. Uždenkite keptuvę ir troškinkite 35-45 minutes ant mažos ugnies.
Kai porai suminkštėja pakankamai, kad į juos lengvai galima įsmeigti šakutę, atidenkite keptuvę. Padidinkite ugnį, kad skystis kunkuliuotų. Kai išgaruos pusė skysčio, išimkite porus, pabarstykite petražolėmis ir tiekite kaip garnyrą.
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųGražų baltą glajų kepiniams puošti pasigaminsite,jei cukrų suksite ne su vandeniu, o su pienu ir keletu lašų citrinos sulčių.
Rodyti kitą patarimą