Greita paieška
Receptai
Draugai

Troškinys šventiniams pietums

Troškinys šventiniams pietums
Troškinys šventiniams pietums
Rekomenduojame:
Įvertino 1 lankytojas

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Kukuliams:
  • Kiaulienos faršas , 400 gramų
  • Svogūnai , 1 vienetas
  • Aitrioji paprika , 0,5 vieneto
  • Krakmolas , 2 valgomieji šaukštai
  • Miltai , 1 valgomasis šaukštas
  • Maltos mėsos prieskoniai , 1 valgomasis šaukštas
  • Sviestas , 50 gramų
  • Petražolės , 0,5 pundelio
Pabarstymui:
  • Keturių pipirų malūnėlis , 1 vienetas
Užpilui:
  • Vištienos sultinys , 2 vienetai
  • Pomidorų padažas , 50 gramų
  • Majonezas , 2 valgomieji šaukštai
  • Imbieras , 1 centimetras
  • Lauro lapai , 1 žiupsnelis
  • Bazilikai , 1 žiupsnelis
  • Druska , 1 žiupsnelis
Paniravimui:
  • Džiūvėsėliai , 3 valgomieji šaukštai
Pirmajam sluoksniui:
  • Bulvės , 500 gramų
  • Petražolės , 0,5 pundelio
  • Druska , 1 žiupsnelis
Antrajam sluoksniui:
  • Kopūstai , 1 galva
  • Morkos , 1 vienetas
  • Svogūnai , 1 vienetas
  • Saliero stiebas , 1 vienetas
  • Majonezas , 2 valgomieji šaukštai
Trečiajam sluoksniui:
  • Cukinija , 1 vienetas
  • Raudona paprika, saldžioji , 1 vienetas
  • Geltona paprika, saldžioji , 1 vienetas
  • Žalia paprika, saldžioji , 1 vienetas
Gaminimo instrukcija:
  1. Nuluptas bulves supjaustyti riekelėmis, apvolioti smulkintomis petražolėmis su trupučiuku druskos. Jomis iškloti indo, kuriame kepsime, dugną.

  2. Susmulkinti nedidelį kopūstą, morką, salierą, vieną svogūną. Juos išmaišyti su 2 šaukštais majonezo ir masę užkloti ant bulvių sluoksnio.

  3. Cukiniją nulupti, supjaustyti ratais, išimti viduriukus, išdėlioti ant kopūstų sluoksnio.

  4. Tuomet ruošiami mėsos kukuliai. Į mėsą suberti maltos mėsos prieskonius, krakmolą, miltus, smulkiai supjaustytą svogūną, pakepintą svieste, kartu su smulkintomis petražolėmis bei puse labai gerai susmulkintos aitriosios paprikos. Labai gerai išminkyti. Formuoti kukulius, pavolioti juos džiūvėsiuose ir apkepti svieste nuolat ridenant.

  5. Kukulius sudėtį į cukinijų žiedus. Ant kiekvieno kukulio užmauti po tris vis skirtingos spalvos paprikos lankelius. Tarp cukinijų žiedų uždėti petražolės lapelių.

  6. 1 litre vandens ištirpinti 2 kubelius vištienos sultinio, išmaišyti likusį majonezą, aštrų pomidorų padažą, įberti žiupsnį druskos, maltų lauro lapelių, bazilikų, įtarkuoti imbiero. Šiuo užpilu užlieti troškinį. Negailint užmalti ant troškinio viršaus keturių rūšių pipirais iš Kotanyi malūnėlio. Jeigu kepimo indas be dangčio, pridengti folija. Kepti apie 1 val. 180 laipsnių karštumo orkaitėje.

Receptą atsiuntė Regina
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Nemalonaus česnakų kvapo beveik neliks, jei išgersite kavos, suvalgysite petražolių, krapų, gvazdikėlių arba salierų.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Čenakai Silkė su cinamonu Žuvienė iš upėtakio Dešrelės su bulvėmis Naminė pica Troškintos kiaulienos kepenėlės
Reklama
Prisijunk prie mūsų!