Greita paieška
Receptai
Draugai
Trumpai rūkytas virtas karkos vyniotinis
Kategorijos:
Šalti užkandžiai, Užkandžiai
Paruošimo laikas:
Daugiau nei 1 val.
Porcijų skaičius:
Perskaičiuoti
Ingredientai:
- Kiaulės karka , 1 vienetas
- Druska , 3 arbatiniai šaukšteliai
- Juodieji pipirai , 3 žiupsneliai
- Lauro lapeliai , 3 žiupsneliai
- Cukrus , 1 žiupsnelis
- Muskatas , 1 žiupsnelis
- Česnakas , 2 skiltelės
- Kalendra , 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
Karką nuskusti, nupjauti nuo kaulo.
Išpjauti liesą karkos dalį ir mėsą sukapoti centimetro dydžio gabaliukais.
Iš česnako, cukraus, druskos ir prieskonių padaryti mišinį ir juo ištrinti visą mėsą.
Kapotą mėsą sudėti atgal ir suvynioti vyniotinį. Aprišti audiniu, virvele.
Apie savaitę laikyti vėsiai.
Man pasitaikė proga, tai kelioms valandoms įdėjau šaltai parūkyti. Aromatas vos juntamas. Vaikystėje, pamenu, karkas išrūkydavo iki rudumo, laikydavo ilgai šaltai - jos padžiūdavo. Kada norėdavo, tada virdavo - jau kaip skanu! Bet nesveika...
Virti pustrečios valandos.
Receptą atsiuntė Regina
Komentarai0
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųAr žinote, kad...
Petražolės išsaugos ilgiau kvapą, jei jas plausite ne šaltu, o šiltu vandeniu.
Rodyti kitą patarimąReklama
Dienos populiariausi
Reklama
Prisijunk prie mūsų!