Greita paieška
Receptai
Draugai

Trupininis pyragas su juodaisiais serbentais

Trupininis pyragas su juodaisiais serbentais
Rekomenduojame:
Įvertino 2 lankytojai

Kategorijos: Pyragai, Kepiniai
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Įdarui:
  • Serbentai , 7 valgomieji šaukštai
Tešlai:
  • Kiaušiniai , 2 vienetai
  • Cukrus , 7 valgomieji šaukštai
  • Soda , 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Miltai , 24 valgomieji šaukštai
  • Sviestas , 300 gramų
  • Vanduo , 1 valgomasis šaukštas
  • Citrinos sultys , 0,5 arbatinio šaukštelio
Gaminimo instrukcija:
  1. Sudėti kiaušinių trynius į dubenį, suberti cukrų ir viską išmaišyti.

  2. Atskirame puodelyje suberti sodą, ant jos užpilti citrinos sulčių. Užpilti labai mažai vandens. Palaukti kol soda suputos ir ją suberti į kiaušinius su cukrumi.

  3. Tada dėti dalį miltų (apie 13 šaukštų). Viską išmaišyti. Neišsigąskit, jei tešla neatrodys gražiai, tai nesvarbu, nes po to yra dedama dar miltų ir viskas susitvarkys.

  4. Margariną įdėti į atskirą puodelį ir ištirpinti. Ištirpintą margariną supilti į tešlą. Supilti likusius miltus, kad gautųsi kieta tešla.

  5. Tešlą palikti šaldytuve apie 15min., tačiau nebūtinai.

  6. 2/3 sušaldytos tešlos sutarkuoti į paruoštą kepimo formą. Ant sutarkuotos tešlos uždėti sutrintus juoduosius serbentus su cukrumi. Ant viso to sutarkuoti likusią tešlą. Kepti orkaitėje apie 40 min. 180 laipsnių temperatūroje (kol viršus taps švelniai auksinės spalvos).

Receptą atsiuntė Skaistė
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Šaldytuve kiaušinius reikia laikyti smaigaliais žemyn.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Želė tortas „Vasarėlė“ zuikis su juoda duona ir kmynais Česnakinis padažas kebabams Burokėlių salotos Gardziosios sluoksines tuno salotos Marinuota strimele
Reklama
Prisijunk prie mūsų!