Universalusis čili
10 raudonų ir 10 žalių čili pipirų, penkios skiltelės česnako, keturi mažyčiai svogūnėliai, pora lauro lapelių,actas, druska, cukrus, arbatinis šaukštelis raudonėlio.
Marinatas: kaitiname dvi stiklines paprasčiausio 5% acto, suberiame po 2 šaukštus druskos ir cukraus, raudonėlį, lauro lapelius, ir kaitiname, vis pamaišydami. Kai druska ir cukrus ištirpsta, atvėsiname. Pipirus, svogūnus ir česnakus supjaustome plonais griežinėliais, dedame su pipirais.Viską užpilame marinatu, gerai išmaišome ir prigrūdame stiklainį ar kitą uždaromą indą.Uždengiame, paliekame šaldytuve apie parą, kad jie pribręstų ir dingtų acto kvapas, ir galima vartoti. Tinka prie mėsos patiekalų, gaminant picą,salotas bei sriubą.
- Komentuoti

o tai ka jus pavydit kad kopijuoja,kazkur yra bet cia nera,sio recepto,ir ko cia dejuot

jo jo kopijuota

Receptas ir nuotrauka kopijuoti iš čia:http://giedrius-v.livejournal.com/65860.html

Čili pipiruose esanti medžiaga kapsaicinas, palengvina kvėpavimą sergant, gali sumažinti padidėjusį kraujo spaudimą ir cholesterolio kiekį, apsaugoti nuo kai kurių vėžio formų. Ištirta, jog kapsaicinas skatina prostatos vėžio ląstelių susinaikinimą. Kapsa

o po valgio turbut išsižiojus prieš vėją stovėt :)

man sudėtis tai patiktų...
Panašūs receptai
Daugiau receptųPrieskonių aromatas liks nepakitęs, jei į sriubas ir troškinius juos bersite iki virimo pabaigos likus 10-15 min. Jei į ruošiamą patiekalą dedami nesmulkinti prieskoniai, tai baigus virti prieskoniai išimami, o jei patiekalas turi būti stipresnio aromato, prieskoniai dar kurį laiką palaikomi.
Rodyti kitą patarimą