Greita paieška
Receptai
Draugai

Vaisiniai sausainiai

Vaisiniai sausainiai
Rekomenduojame:
Įvertino 8 lankytojai

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Ingredientai:
  • Sviestas , 1 stiklinė
  • Cukrus, rudasis , 1 stiklinė
  • Vanilė , 1 arbatinis šaukštelis
  • Kiaušiniai , 2 vienetai
  • Miltai , 1,4 stiklinės
  • Linų sėmenys , 1
  • Soda , 1 arbatinis šaukštelis
  • Druska
  • Cinamonas , 1
  • Gvazdikėliai , 0,3 arbatinio šaukštelio
  • Muskatas, smulkintas , 0,5 arbatinio šaukštelio
  • Avižiniai miltai , 0,5 stiklinės
  • Razinos , 1 stiklinė
  • Vaisiai , 0,5 stiklinės
  • Riešutai , 0,5 stiklinės
Gaminimo instrukcija:
  1. Dubenyje išplakite kiaušinius, cukrų, riebalus ir vanilę.

  2. Kitame inde sumaišykite miltus, maltus linų sėmenis, sodą, druską, cinamoną, gvazdikėlius ir muskato riešutus.

  3. Šį mišinį palaipsniui suberkite į išplaktus kiaušinius. Įmaišykite avižinius miltus, razinas, cukruotus, pjaustytus vaisius ir riešutus.

  4. Suformuokite 2.5 cm kamuoliukus. Juos sudėkite į riebalais pateptą kepimo skardą, palikdami tarp kamuoliukų 5 cm tarpus.

  5. Kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 10–12 minučių, kol sausainiai gražiai pagels.

    Iškepusius sausainius išimkite iš skardos ir atšaldykite.

Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Bulvės su lupenomis tolygiau išvirs, jei jas virsite ant silpnos ugnies, nes verdant ant stiprios ugnies viršus greičiau išverda ir sutrūkinėja, o vidus lieka žalias.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Troškintos kiaulienos kepenėlės Sūrio padažas makaronams Brendžio kokteilis Želė tortas „Vasarėlė“ Kugelis su cukinija Bulvės su grybais kaimiškai
Reklama
Prisijunk prie mūsų!