Vaisinis pyragas
- Sluoksniuota tešla, bemielė , 1 kilogramas
- Kiaušinis , 1
- Vanduo , 1 valgomasis šaukštas
- Uogienė (vaisiai ar obuolienė) , 1 stiklinė
Atšildykite tešlą. Pusę tešlos dėkite ant skardos padengtos kepimo popieriumi. Tešlą patepkite kiaušinio ir vandens plakiniu. Tada dėkite vaisių tyrę arba uogienę. Tešlos kraštus neužtepkite uogiene.
Ant viršaus dėkite antrą tešlos sluoksnį. Lengvai prispauskite tešlos kraštus prie pirmojo tešlos lakšto .Keliose vietose viršutiniame tešlos sluoksnyje padarykite pjūvius (kad kepimo metu susidarę garai nesuplėšytų pyrago). Viršų aptepkite kiaušinio ir vandens plakiniu, jei norite galite pabarstyti migdolų.
Kepkite apie 30 munučių, iki 200°C įkaitintoje orkaitėje. Iškepus leiskite pyragui atvėsti kepimo skardoje. Viršų pabarstykite cukraus pudra ir papuoškite vaisiais. Šaltuoju metų laiku galite puošti ir uogiene.
- Komentuoti

Skanučiukas atrodo

patinka ir man iš jos gaminti kai kažko norisi,bet yra atėjęs tinginys pasisvečiuoti ;tai tada pats tas su ta tešla:)
Panašūs receptai
Daugiau receptųPyragėliai ir spurgos sugers mažiau riebalų, jei į tešlą įpilsite šaukštą spirito.
Rodyti kitą patarimą