Greita paieška
Receptai
Draugai

Varškės pyragas su kakavinėmis rožytėmis

Varškės pyragas su kakavinėmis rožytėmis
Rekomenduojame:
Įvertino 1 lankytojas

Kategorijos: Pyragai, Kepiniai
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Įdarui:
  • Varškė , 500 gramų
  • Kiaušinis , 1 vienetas
  • Manai , 1 valgomasis šaukštas
  • Kepimo milteliai , 1 arbatinis šaukštelis
  • Cukrus , 3 valgomieji šaukštai
Tešlai:
  • Miltai , 700 gramų
  • Margarinas , 400 gramų
  • Cukrus , 3 valgomieji šaukštai
  • Kakava , 1 valgomasis šaukštas
  • Grietinė , 50 gramų
  • Vanilinis cukrus , 1 pakelis
Papuošimui:
  • Džiovinti vaisiai , 250 gramų
  • Cukraus pudra , 2 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
  1. Margariną ištirpinti garuose ir išmaišyti su 3 šaukštais cukraus, vanile, bei grietine, kurioje ištirpintas šaukštelis kepimo miltelių. Berti miltus, vis minkant ranka.

  2. Kai masė ima nelipti prie rankų, metas gerai išminkyti ir perskirti į 3 dalis - 2 lygias ir vieną žymiai mažesniąją, skirtą puošimui. Viena didesniąja tešlos dalimi iškloti skardą, išteptą sviestu.

  3. Į varškę suberti manus, suplakti kiaušinį ir supilti 3 šaukštus cukraus, išmaišyti ir užkloti ant tešlos.

  4. Tuomet formuoti juosteles iš kito didesnio tešlos gabalo ir jomis, pagal savo fantaziją, užkloti varškės sluoksnį. Tegul jos neužsidengia pilnai varškės - į tuos tarpus reikia sukaišioti vaisius.

  5. Į mažiausiąją tešlos dalį reikia skrupulingai įminkyti kakavą, iškočioti, supjaustyti juostelėmis, formuoti rožytes ir jas dėlioti ant pyrago. Kepti apie 35 min.

Receptą atsiuntė Regina
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Bulvės greičiau išvirs, jei į puodą įdėsite šaukštą sviesto arba aliejaus.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Purūs keksiukai Šašlykai marinuoti kefyre Čenakai Česnakinis padažas kebabams Silkė su cinamonu Virtos “gėlytės”
Reklama
Prisijunk prie mūsų!