Varškės pyragas su spanguolėmis
- Varškė, (9 proc. riebumo) , 1 kilogramas
- Kiaušiniai , 7 vienetai
- Manai , 15 valgomųjų šaukštų
- Pienas , 200 mililitrų
- Cukrus , 5 valgomieji šaukštai
- Vanilinis cukrus , 1 valgomasis šaukštas
- Spanguolės, (džiovintos) , 100 gramų
Manus supilti į dubenėlį ir užpilti pienu bei palikti 10-15 brinkti, kol pasidarys košelė.
Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol jie pasidarys šviesūs bei padidės jų apimtis.
Varškę pertrinti iki vientisos masės, kad nelikt gumuliukų. Į varškę supilti išbrinkusius manus. Viską gerai išmaišyti.
ki standžių putų išplakti baltymus.
Į varškės masę sudėti išplaktus trynius ir gerai išmaišyti, tada sudėti išplaktus baltymus ir išlengvo juos įmaišyti į masę.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, jį sutepti sviestu
Kepti iki 180 - 200 °C temp. įkaitintoje orkaitėje apie 50 - 60 min.
Varškės apkelpą išėmus iš orkaitės kokias 5 min. palikti, kad jis atvėstu ir sutvirtėtu, kad pjaunant negriūtų. Skanaus.
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųŠviežią duoną gražiai atrieksite, jei peilį palaikysite verdančiame vandenyje.
Rodyti kitą patarimą