Vasaros salotos

300g šviežių agurkų, 100g šviežių pomidorų, 4 kiaušiniai, 100g saldžiųjų paprikų, 200g ridikėlių, dėžutė žuvies konservuotų aliejuje, salotų lapų, petražolių. Padažui:50g aliejaus, 40g acto, 15g garstyčių, druskos, pipirų.
Agurkus supjaustyti šiaudeliais, pasūdyti ir palikti, kol ištekės sultys. Ridikėlius nuvalyti ir supjaustyti griežinėliais. Pipirus supjaustyti plonais šiaudeliais, pomidorus skiltelėmis į 4 dalis. Padažui garstyčias ištirpinti acte, sumaišytis su aliejumi iš konservų dėžutės ir augaliniu aliejumi. Viską pasūdyti, įberti pipirų. Į indo dugną dėti nuplautus salotu lapus, ant viršaus-agurkus, ridikėlius, pipirus, žuvį,. Puošti pomidorų ir virtų kiaušinių skiltelėmis.
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųSalotoms ir mišrainėms majonezą galite pakeisti grietine, sumaišyta su kietai virto kiaušinio tryniu ir šaukšteliu garstyčių.
Rodyti kitą patarimą