Greita paieška
Receptai
Draugai

Vėdarai

Vėdarai
Rekomenduojame:
Įvertino 4 lankytojai

Kategorijos: Bulvės, Karšti patiekalai
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Ingredientai:
  • Bulvės , 1 kilogramas
  • Druska, Pipirai , 3 žiupsneliai
  • Vėdarinės žarnos , 1 pakelis
  • Svogūnai , 2 vienetai
  • Grietinėlė, (30-35% riebumo) , 200 mililitrų
  • Kiauliena , 200 gramų
  • Aliejus , 50 mililitrų
  • Pienas , 100 mililitrų
Gaminimo instrukcija:
  1. Bulves nuskusti, 1 svogūną nulupti, nuplauti ir viską smulkiai sutarkuoti.

  2. Pieną ir aliejų užvirinti ir supilti į tarkuotas bulves. Paskaninti druska ir pipirais. Viską gerai išmaišyti.

  3. Į gerai išvalytas žarnas supilti bulvių tarkius, jų pilnai neprikemšant, kad bulvių vėdarai kepant nesutrūkinėtų.

  4. Dėti į kepimo skardą, subadyti dantų krapštuku ir pašauti į orkaitę. Kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 1-1,5 val.

  5. Padažui pakepinti smulkintą svogūną ir mėsą, paskaninti druska, pipirais. Baigiant kepti, supilti grietinėlę ir pakaitinti, kad sutirštėtų.

Receptą atsiuntė Laima
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Žalios ropės bus mažiau kartokos, jei prieš vartojimą jas apipilsite karštu vandeniu.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Maltos vištienos Kijevo kotletai Dešrelės su bulvėmis GRIETINĖLĖJE TROŠKINTA LYDEKA Kepta vištiena su ryžiais Vištienos kepsniukai Pikantiški vištienos kepsneliai
Reklama
Prisijunk prie mūsų!