Greita paieška
Receptai
Draugai

Vegetariška lazanja

Vegetariška lazanja
Rekomenduojame:
Įvertino 4 lankytojai

Paruošimo laikas:
Ingredientai:
  • Lazanijos lakštai , 8 vienetai
  • Brokoliai, šaldyti , 300 gramų
  • Konservuoti pomidorai, supjaustyti , 410 gramų
  • Pomidorų sultys , 425 gramai
  • Kiaušinis, plaktas , 1 vienetas
  • Parmezano sūris , 3 valgomieji šaukštai
  • Mocarela sūris , 110 gramų
  • Druska
  • Pipirai
Padažui:
  • Salierai, smulkinti , 1 stiklinė
  • Svogūnai, smulkinti , 1 stiklinė
  • Paprika, smulkinta , 1 stiklinė
  • Bazilikas (arba raudonėlis) , 1,5 arbatinio šaukštelio
  • Lauro lapai , 4 vienetai
  • Česnakai , 1 skiltelė
Gaminimo instrukcija:
  1. Išvirkite makaronus ir brokolius atskiruose induose pagal nurodymus ant pakuočių. Nusausinkite. Atidėkite.

  2. Padažui. Dideliame puode sumaišykite pomidorų sultis, pomidorus iš konservų (su skysčiu), salierą, svogūnus, papriką, baziliką, lauro lapus, česnaką ir druską. Užvirkite padažą ir sumažinkite ugnį. Troškinkite neuždengtame puode 20 - 25 minutes, kol padažas sutirštės, retkarčiais pamaišydami. Išimkite lauro lapus.

  3. Tuo tarpu užpildui sumaišykite kiaušinį, sūrius ir juoduosius pipirus. Įmaišykite virtus brokolius.

  4. Kepimo skardoje (3 l) paskirstykite apie 1/2 puodelio padažo. Uždenkite puse makaronų, po to dėkite sluoksnį iš pusės užpildo ir pusė likusio padažo. Pakartokite sluoksnius, pabaigdami padažu.

  5. Kepkite neuždengtą 180 °C temperatūros orkaitėje 25 minutes. Pabarstykite mocarella sūriu. Kepkite dar apie 5 minutes. Prieš patiekdami leiskite pastovėti 10 minučių.

Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Petražolės išsaugos ilgiau kvapą, jei jas plausite ne šaltu, o šiltu vandeniu.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Sūrio padažas makaronams Virtos “gėlytės” Želė tortas „Vasarėlė“ Grybų padažas Makaronai su lašiša ir vyno bei grietinėlės padažu Česnakinis padažas kebabams
Reklama
Prisijunk prie mūsų!