Greita paieška
Receptai
Draugai

Vegetariška užkepėlė

Vegetariška užkepėlė
Vegetariška užkepėlė Vegetariška užkepėlė
Rekomenduojame:
Įvertino 3 lankytojai

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Ingredientai:
  • Bulvės, vidutinės , 1 vienetas
  • Moliūgai , 150 gramų
  • Morkos, didelės , 1 vienetas
  • Brokoliai , 150 gramų
  • Aliejus , 1 valgomasis šaukštas
  • Svogūnas , 1 vienetas
  • Pomidorai, dideli , 1 vienetas
  • Sviestas , 50 gramų
  • Miltai , 2 valgomieji šaukštai
  • Pienas , 400 mililitrų
  • Fermentinis kietas sūris , 125 gramai
  • Kiaušiniai , 3 vienetai
  • Aguonų sėklos , 1 arbatinis šaukštelis
  • Juodieji pipirai , 1 žiupsnelis
  • Druska , 1 žiupsnelis
  • Bemielė Sluoksniuota tešla , 1 lapas
Gaminimo instrukcija:
  1. Bulvę, morką, pomidorą (nuplikytą ir nuluptą) ir moliūgą nulupti ir supjaustyti 1 cm kubeliais.
    Brokolį išskirstyti mažais žiedynais.
    Smulkiai supjaustyti svogūną.

  2. Įkaitinti orkaitę iki 210 C.
    Ištepti 19 cm skersmens kepimo indą aliejumi.
    Susmulkintas daržoves sumaišyti dubenyje. Sudėti į garinimo indą puode ir garinti 15 minučių, kol daržovės suminkštės.
    Po to mišinį sudėti į didelį dubenį.
    Įkaitinti keptuvėje aliejų ir ant vidutinės ugnies apie 2 minutes pakepinti svogūną. Pabarstyti pipirais.
    Viską sudėti į dubenį su garintomis daržovėmis. Sumaišyti.

  3. Sutarkuoti sūrį ir išplakti kiaušinių trynius.
    Keptuvėje ištirpinti sviestą ir greitai maišant supilti miltus. Ant mažos ugnies kaitinti 2 minutes arba tol, kol masė pasidarys auksinės spalvos.
    Palaipsniui supilti pieną, maišyti labai greitai, kol padažas pasidarys vientisas.
    Padažą kaitinti ant vidutinės ugnies apie 3 minutes arba kol sutirštės.
    Nuimti keptuvę nuo ugnies.
    Tarkuotą sūrį ir kiaušinių trynius sudėti į padažą ir gerai išmaišyti. Įberti druskos ir pipirų.

  4. Vieną šaldytos tešlos lapą atšildyti iki kambario temperatūros, iškočioti ir išpjauti 22 cm skersmens apskritimą kepimo formai uždengti.
    Tešlos apskritimu tvirtai užspausti formos kraštus.
    Tešlos paviršių su šepetėliu patepti plaktu kiaušiniu ir gausiai pabarstyti aguonomis.

  5. Kepti orkaitėje apie 30 minučių arba tol, kol užkepėlė gražios auksinės spalvos.
    Valgyti karštą.

Receptą atsiuntė Alma
 
 
Komentarai0
Ar žinote, kad...

Verdamas sultinys bus gražios gelsvos spalvos, jei į verdamą mėsos sultinį svogūną dėsite su lukštu.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Žemaičių blynai su faršu Mieliniai čeburėkai Čenakai Troškintos kiaulienos kepenėlės Mielinė plonapadės picos tešla Virtos “gėlytės”
Reklama
Prisijunk prie mūsų!