Greita paieška
Receptai
Draugai

Velykinė lydeka

Velykinė lydeka
Velykinė lydeka Velykinė lydeka Velykinė lydeka
Rekomenduojame:
Įvertino 2 lankytojai

Kategorijos: Žuvis, Karšti patiekalai
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Ingredientai:
  • Lydeka , 3 kilogramai
  • Šaldytos lašišos filė , 250 gramų
  • Morkos , 2 vienetai
  • Svogūnai , 2 vienetai
  • Porai, stiebai , 1 gabalas
  • Salierai, stiebai , 1 gabalas
  • Saldžiosios paprikos , 1 vienetas
  • Batonas , 4 riekės
  • Manai , 2 valgomieji šaukštai
  • Pienas , 80 gramų
  • Grieitinėlė , 80 mililitrų
  • Sviestas , 50 gramų
  • Kiaušiniai, vištos , 1 vienetas
  • Penkių rūšių pipirų mišinys , 3 žiupsneliai
  • Lauro lapeliai , 3 žiupsneliai
  • Juodųjų pipirų ir citrinos mišinys , 2 žiupsneliai
  • Mairūnas , 1 vienetas
  • Raudonėliai , 1 žiupsnelis
  • Čiobreliai , 1 žiupsnelis
  • Žalumynai (krapai, petražolės) , 1 pundelis
  • Aliejus , 30 gramų
  • Citrinos, alyvuogės ir norimos daržovės papuošimui , 1 kilogramas
  • Druska , 1,5 valgomojo šaukšto
  • Putpelės kiaušiniai , 12 vienetų
  • Špinatai, lapeliai , 1 sauja
Gaminimo instrukcija:
  1. Buvo taip: paukščių pora (juos pagaminau iš agurkų) perėjo kiaušiniukus savo. Atplaukė rubuilė lydeka ir ėmė vogti - vienas kiaušinis dar matosi jos nasruose, o kiti jau pilve... Toks mano lydekos, pagamintos ne tik su daržovėmis, bet ir su putpelių kiaušiniais, lašiša, siužetas.

  2. Lydeką nuskusti, perpjauti pilvą kuo mažesniu pjūviu, išimti vidurius, gerai išplauti. Mėsą atskirti nuo odos ir ją sumalti kartu su daržovėmis, žolelėmis, bei piene mirkytu ir nusunktu batonu.

    Įmušti kiaušinį, įdėti tirpinto sviesto, grietinėlės, manų, suberti druską ir prieskonius, išskyrus juodųjų pipirų ir citrinos mišinį, išmaišyti. Būtų gerai, kad toks ruošinys pastovėtų bent pusvalandį.

    Lašišos filė apiberti juodųjų pipirų ir citrinos mišiniu. Kloti faršo, nuplikytų špinatų, lašišos filė, virtų kiaušinukų tik nuluptų, vėl faršo. Užsiūti ir subadyti adata.

  3. Aliejumi apteptą žuvį paguldyti į aliejuotą skardą, dėti į šaltą orkaitę ir 15-likai minučių užsukti 50 laipsnių temperatūrą. Po to 15-likai minučių užsukti 100 laipsnių temperatūrą.

  4. Po to į skardą šalia žuvies supilti stiklinę vandenio ir 50-čiai minučių nustatyti 170 laipsnių temperatūrą.
    Kai iškepa, iš pilvo išimti siūlus, supjaustyti ir puošti daržovėmis, alyvuogėmis, citrinomis.

Receptą atsiuntė Regina
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Jei nuvyto krapai ar petražolės, įdėkite juos kelioms minutėms į vandenį su actu (1 šaukštelis acto pusei stiklinės vandens).

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Naminė pica Virti briuselio kopūstai su sviestu Dešrelės su bulvėmis Astros kepsnys Purūs keksiukai Šventiška žąsies krūtinelė
Reklama
Prisijunk prie mūsų!