Greita paieška
Receptai
Draugai

Velykinės bobutės

Velykinės bobutės
Velykinės bobutės
Rekomenduojame:
Įvertino 2 lankytojai

Kategorijos: Pyragaičiai, Kepiniai
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Tešlai:
  • Mielės , 20 gramų
  • Vanduo , 50 mililitrų
  • Rūgpienis , 200 mililitrų
  • Cukrus , 150 mililitrų
  • Miltai , 900 mililitrų
  • Kiaušiniai , 2 vienetai
  • Sviestas , 75 gramai
  • Druskos , 1 žiupsnelis
  • Razinos , 2 saujos
Reikės:
  • Sviestas , 20 gramų
  • Rudasis cukrus , 2 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
  1. Mieles ištirpinti šiltame vandenyje su cukrumi ir dviem šaukštais miltų. Palikti 15 minučių, kad mielės suaktyvėtų.

  2. Sviestą ištirpinti ir užminkyti tešlą iš visų produktų (išskyrus sviestą ir rudąjį cukrų formelėm).

  3. Suformuoti rutulį ir palikti augti porai valandų. Kai tešlos tūris padvigubės, perminkyti ir vėl kildinti.

  4. Formeles gausiai patepti sviestu ir pabarstyti ruduoju cukrumi.

  5. Iš tešlos padaryti mažus kamuoliukus ir sudėti į formeles ir vėl kildinti apie 45 minutes.

  6. Kepti 170°C 40 minučių. Patikrinti mediniu pagaliuku. Aušinti 15 minučių formoje, o po to išimti ir sudėti į lėkštę. Skanaus! Labai paprasta, bet labai labai skanu.

Receptą atsiuntė soffi
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Gražų baltą glajų kepiniams puošti pasigaminsite,jei cukrų suksite ne su vandeniu, o su pienu ir keletu lašų citrinos sulčių.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Purūs blyneliai Burokėlių salotos Sojos pupelių kotletai Tarkuotų bulvių virtinukai Sūrio padažas makaronams Žemaičių blynai su faršu
Reklama
Prisijunk prie mūsų!