Greita paieška
Receptai
Draugai

Velykinis keksas su datulėmis ir anakardžio riešutais

Velykinis keksas su datulėmis ir anakardžio riešutais
Rekomenduojame:
Įvertino 1 lankytojas

Kategorijos: Keksai, Kepiniai
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Ingredientai:
  • Kiaušiniai , 3 vienetai
  • Sviestas , 150 gramų
  • Pienas , 150 mililitrų
  • Džiūvėsėliai , 1 valgomasis šaukštas
  • Kepimo milteliai , 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Vanilinis cukrus , 1 arbatinis šaukštelis
  • Anakardžių riešutai , 100 gramų
  • Miltai , 2 stiklinės
  • Datulės , 1 stiklinė
Gaminimo instrukcija:
  1. Datules smulkiai supjaustyti, sumaišyti su smulkintais migdolais ir dviem šaukštais miltų. Sviestą (šaukštelį pasilikti formos patepimui) išsukti su cukrumi iki putų. Nenustojant plakti įmušti kiaušinius.

  2. Atskirame inde miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi.

  3. Į svieto mišinį įsukti sausus produktus ir pieną. Tešlą atsargiai sumaišyti, galiausiai dėti didžiąją dalį anakardžių su datulėmis ir vėl greitai išmaišyti.

  4. Kekso formą ištepti sviestu ir pabarstyti džiuvėsėliais. Ant dugno berti likusias datules su anakardžiais, sukrėsti paruoštą tešlą.

  5. Keksą kepti 1 val. iki 175 laipsnių temperatūros orkaitėje.
    Ataušinti formoje, tada dėti į lėkštę.

Receptą atsiuntė Inutė
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Kepant žuvies filė tešloje, pirma apvoliokite ją miltuose, o tik paskui tešloje.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Kugelis su cukinija Virtos “gėlytės” Keksiukai su spanguolėmis Dešrelės su bulvėmis Paprasta lazanija su jautiena Pomidoru ir kiaušiniu salotos
Reklama
Prisijunk prie mūsų!