Greita paieška
Receptai
Draugai

Velykinis marmurinis keksas

Velykinis marmurinis  keksas
Rekomenduojame:
Įvertino 2 lankytojai

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Ingredientai:
  • Tešlos mišinys, marmuriniam keksui , 1 pakelis
  • Želė (kivi ir braškių) , 2 pakeliai
  • Cukraus pudra , 3 valgomieji šaukštai
  • Vyšnios, šaldytos , 10 vienetų
  • Razinos , 2 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
  1. Išvirti atskirai želė su 200 ml vandens. Supilti į kiaušinio formos indelius.Į Vyšnių skonio želė įdėti šaldytas vyšnias.

  2. Į atskirus indus suberti vanilinio ir kakavinio kekso mišinius, į kiekvieną iš jų maišant įpilti po 100 ml šalto vandens ir 50 ml aliejaus arba iki purumo išsukto sviesto ar margarino. Į vanilinį mišinį suberti razinas.

  3. Išmaišyti tešlas iki vientisos masės ir sluoksniuojant supilti į riebalais išteptą kepimo formą, taip išgaunant norimą kekso raštą. Kepti iki 190ºC temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 60 minučių. Ar keksas iškepęs, tikrinama įsmeigiant medinį smeigtuką (jei jis sausas – kepinys iškepęs).

  4. Iškepus aušinti formoje apie valandą, kol atvės. Paruoštą keksą apibarstyti cukraus pudra.Prieš patiekiant papuošti kiaušiniais iš želė.

    Skanaus !

Receptą atsiuntė Audronė
 
 
Komentarai0
Ar žinote, kad...

Šviežią duoną gražiai atrieksite, jei peilį palaikysite verdančiame vandenyje.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Silkė su cinamonu Šaldytas braškių tortas Burokėlių salotos Vištienos širdelių guliašas Grybų padažas Dešrelės su bulvėmis
Reklama
Prisijunk prie mūsų!