Greita paieška
Receptai
Draugai

Velykinis mėsos žiedas su kiaušiniais

Velykinis mėsos žiedas su kiaušiniais
Rekomenduojame:
Įvertino 2 lankytojai

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Ingredientai:
  • Faršas , 1 kilogramas
  • Kiaušiniai , 7 vienetai
  • Svogūnas , 1 vienetas
  • Žalumynai , 1 sauja
  • Majonezas , 3 valgomieji šaukštai
  • Česnakas , 2 skiltelės
  • Druska , 1 žiupsnelis
  • Pipirai , 1 žiupsnelis
  • Aliejus , 3 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
  1. Svogūną susmulkiname ir pakepiname aliejuje. Į faršą (1/2 jautienos ir 1/2 kiaulienos) įmušame kiaušinį, išspaudžiame česnako skilteles, sudedame svogūnus, suberiame smulkintus žalumynus, druską, pipirus, įdedame majonezo ir gerai išmaišome.

  2. Rato formos kepimo indą ištepame riebalais ir sudedame pusę paruošto faršo. Ratu sudedame nuluptus kietai virtus 6 kiaušinius ir sukrečiame likusį faršą.

  3. Uždengiame folija ir kepame 190-200 laipsnių temperatūroje, 30-40 min. Tada foliją nuimame ir kepame dar 20 min.

  4. Likus 10 min. iki kepimo pabaigos, žiedą ištraukiame iš orkaitės ir atsargiai išverčiame ant lygios kepimo skardos. Nupilame susidariusį skystį ir vėl dedame kepti 10 min. Vis palaistom nupiltu kepimo skysčiu.

Receptą atsiuntė Saulė
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Prieskonių aromatas liks nepakitęs, jei į sriubas ir troškinius juos bersite iki virimo pabaigos likus 10-15 min. Jei į ruošiamą patiekalą dedami nesmulkinti prieskoniai, tai baigus virti prieskoniai išimami, o jei patiekalas turi būti stipresnio aromato, prieskoniai dar kurį laiką palaikomi.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Miltiniai blynai Troškintos kiaulienos kepenėlės Žuvies vyniotinis Mieliniai čeburėkai Pievagrybių padažas Marinuota strimele
Reklama
Prisijunk prie mūsų!