Velykinis mėsos žiedas su kiaušiniais
- Faršas , 1 kilogramas
- Kiaušiniai , 7 vienetai
- Svogūnas , 1 vienetas
- Žalumynai , 1 sauja
- Majonezas , 3 valgomieji šaukštai
- Česnakas , 2 skiltelės
- Druska , 1 žiupsnelis
- Pipirai , 1 žiupsnelis
- Aliejus , 3 valgomieji šaukštai
Svogūną susmulkiname ir pakepiname aliejuje. Į faršą (1/2 jautienos ir 1/2 kiaulienos) įmušame kiaušinį, išspaudžiame česnako skilteles, sudedame svogūnus, suberiame smulkintus žalumynus, druską, pipirus, įdedame majonezo ir gerai išmaišome.
Rato formos kepimo indą ištepame riebalais ir sudedame pusę paruošto faršo. Ratu sudedame nuluptus kietai virtus 6 kiaušinius ir sukrečiame likusį faršą.
Uždengiame folija ir kepame 190-200 laipsnių temperatūroje, 30-40 min. Tada foliją nuimame ir kepame dar 20 min.
Likus 10 min. iki kepimo pabaigos, žiedą ištraukiame iš orkaitės ir atsargiai išverčiame ant lygios kepimo skardos. Nupilame susidariusį skystį ir vėl dedame kepti 10 min. Vis palaistom nupiltu kepimo skysčiu.
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųBurokėlių lapkočiai daug vertingesni už pačius burokėlius, nes juose daugiau vitaminų ir kitų vertingų medžiagų.
Rodyti kitą patarimą