Velykinis tortas
- Tešla, sluoksniuota , 1 pakelis
- Sviestas, 82 proc. riebumo , 300 gramų
- Kondensuotas pienas, RUDUDU , 1 skardinė
- Kava, stipri , 200 mililitrų
- Cukraus pudra , 5 valgomieji šaukštai
- Vanduo , 2 valgomieji šaukštai
- Kakava (milteliai) , 2 valgomieji šaukštai
- Citrinos sultys , 1 valgomasis šaukštas
Sluoksniuotos tešlos lapus iškočiojam kuo ploniau ir iškepam (180laipsnių temp. 5-8min). Apsipjaustom pagal torto formą (geriausia naudoti nuimamais kraštais).
Minkštą sviestą plakame su rududu. Įpilame 2v.š. kavos. Masei susijungus nustojame plakti.
Tortą formuojame formoje su kuria apipjaustėt lakštus.
Dedam lakštą, aplaistom kava, tepam sviesto kremą. ir taip su 3 lakštais. 4-tąjį apipjaustom kiaušinio formos ir išpjaunam kelis lapelius. Juos priklijuojame tuo pačiu kremu.Cukraus pudra (paliekame 2v.š. glajui) apibarstome visą tuščią torto viršų. Likusią pudrą maišome su citrinos sultim ir 1v.š. vandens. Šiuo glajumi aptepame kiaušinį. Kakava maišome tik su vandeniu, ir gauta mase puošiame kiaušinį, lapelius. (galima naudoti tirpintą šokoladą ar pasidaryti daugiau cukraus pudros masės ir sumaišius su maistiniais dažais papuošti margutį įvairiom spalvom).
tortą geriausia daryti iš vakaro, kad spėtų įsigert ir suminkštėt.
Skanaus.
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųSpecifinis avienos kvapas išnyks, jei prieš gaminant ją patepsite garstyčiomis.
Rodyti kitą patarimą